Sund og god med kinesiologi

‘Krise’ på Teater Momentum

I den forgange uge havde jeg den store fornøjelse af at være inviteret til Teater Momentums forestilling ‘Krise’, hvor tre skuespillere bringer os igennem en referencebåret fortælling om verdens kriser, menneskets natur og stiller til sidst spørgsmålet om det overhovedet kan betale sig at redde verden.

Foto: Teater Momentum

Forestillingen er i fem kapitler og en epilog og præsenteres ud fra spørgsmålet: “Hvad har Dronning Margrethes regnfrakke, hovedpersonerne fra de seneste tre Lars von Trier-film, Anders Fogh Rasmussens forhold til #metoo, Tommy Seebachs ”Under Stjernerne På Himlen” og en ræv med krise og jordens undergang at gøre?”.

Forestillingen er på én og samme tid både absurd, humoristisk og hård. Virkelig hård.

Vores reaktionsmønstre, pseudoargumentation, indstilling, retfærdiggørelse og dobbeltmoral stilles til skue og efterlod mig med en speciel smag i munden. Er jeg skyldig i alt det jeg selv sidder og klukker af? Og kan jeg egentlig se mig fri for at være præcis ligeså firkantet og selvretfærdig, på trods af mine bestræbelser på at vokse og se verden i er større perspektiv? Og giver det overhovedet mening at bruge så meget energi på at tænke på?

Skuespil i topklasse

Forestillingen sker på en nøgen scene med ikke meget andet end bregner og de tre skuespillere. Skuespillere som investerer alt hvad de i den halvanden time og som tydeligt er dybt nede i kaninhullet, for nu at lave en reference mere. Særligt vreden og desperationen var til at mærke. Måske også lidt for meget når det f.eks. går ud over en ung kvinde i en infantil fase, der bare gerne vil spise kage og have lov at være her.

Selvom de tre skuespillere også leverede en solid præstation på satiren og humoren, blev det ikke til mange grin fra min side. Jeg kunne sagtens se og forstå humoren, men jeg blev enten provokeret over dens tilstedeværelse eller pointen…. Eller havde så ondt i hjertet at jeg ikke nåede at grine før næste bølge af virkelighed væltede ind over os. Så det blev til smil. Mest med tårerne trillende ned ad kinderne og med hovedet på skrå

Varmeste anbefalinger

Forestillingen spiller til d. 24. oktober på Teater Momentum i Odense og jeg vil varmt anbefale dig at tage en tur ind og se den. Gerne alene som mig, eller i selskab med mennesker der giver dig plads til selv at mærke hvordan din krop og dit sind reagerer.

Info

Medvirkende
Jakob Femerling Andersen
Mette Gregersen
Emma Silja Sångren

Instruktion
Niels Erling

Tekst
Jörgen Dahlqvist

Læs mere:

www.teatermomentum.dk/event/krise/

Foto: Teater Momentum

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund og god med kinesiologi