Så blev jeg endelig far... Eller mor!

Mit borgerforslag er vedtaget

Kære læser,

I dag er dagen derpå. Dagen efter mit borgerforslag om at anerkende medfaderskab i regnbuefamilier blev vedtaget i Folketinget med stemmerne 89 mod bare 7.

Forslaget er bare det 6. forslag der bliver vedtaget i Folketinget, og det efter at have slået rekorden for hurtigst indsamlede underskrifter og flest indsamlede underskrifter.

Facts om Borgerforslag:

BORGERFORSLAG
Blev lanceret den 24. Januar 2018 efter initiativ fra Alternativet.
  • Siden da er 1128 borgerforslag blevet stillet på borgerforslag.dk
  • 24 er blevet behandlet i Folketinget, hvoraf fem er blevet vedtaget
  • I dag står syv forslag til behandling i Folketinget.

Vedtagne borgerforslag

  • Klimaloven.
  • Bevar kræftbehandlingen af børn uændret på de nuværende fire lokationer i Danmark.
  • Sorgorlov, når man mister et barn.
  • Hurtig og rigtig hjælp til familier ved spædbarnsdød.
  • Bedre fødsler – forslag om indførelse af rettigheder til fødende.

Kilde: Borgerforslag.dk

Historisk for dansk LGBT+ historie

Forslaget og vedtagelsen heraf er selvsagt historisk for det danske LGBT+ miljø. Det er ikke noget jeg siger for at pynte på egen fortælling, men til gengæld faktuelt på flere niveauer.

Aldrig før er en ændring i rettigheder for LGBT+ personer sket på baggrund af et borgerforslag. Aldrig er en ændring i vilkår og rettigheder sket på baggrund af så massiv og håndgribelig støtte fra samfundet. Aldrig er et borgerforslag vedtaget med så bred opbakning i Folketinget – uden ændringsforslag eller bemærkninger vel og mærke.

Danmark har vist en solidaritet med regnbuefamilier der er langt større end jeg kunne forestille mig. For i dagligdagen oplever vi LGBT’ere rigeligt med hån og latterliggørelse, bevidst eller ubevidst, fra vores medborgere på sociale medier. Man kunne fristes til at tro at støtten til LGBT+ går den forkerte vej. Jeg håber at du, ligesom mig, også husker at lytte når samfundet fortæller dig at tingene ikke altid er som de ser ud og at du ikke kan stole på kommentarsporet på Facebook.

Medfar med rettigheder

Skulle du være i tvivl om hvad det hele egentlig handler om, så handler forslaget om at ligestille familier med to fædre, med familier bestående af mor og far eller mor og medmor.

Vi har ikke bedt om mere eller mindre end det de andre allerede har. Og det tror jeg er årsagen til den store succes.

Nu skal lovteksten udarbejdes og stemmes igennem, men det er indiskutabelt at Danmark i nærmeste fremtid får en lov der dikterer at medfar skal have samme rettigheder som fædre og medmødre.

Og det er virkelig en stor sejr og et stort fremskridt for ALLE regnbuefamilier. Også dem der venter tålmodigt på et samfund der inkluderer regnbuefamilier med flere forældre eller familier med to fædre der har fået barn eller børn via surrogacy i udlandet. Vi er på vej venner og vi har åbnet en samtale der har været lukket i årtier.

Tak!

Jeg, og alle andre familier med to fædre, skylder en stor tak til alle vores allierede i samfundet, på sociale medier, på Christiansborg og rundt omkring hvor debatten er taget.

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så blev jeg endelig far... Eller mor!