Selv det bedste kan komme i for store mængder

Storbybørns irationelle frygt

Halleloo darlings,

Det er tid til en lille løftet pegefinger rettet mod storbyforældrene. #SorryNotSorry

Jeg har den seneste tid gået en masse lange ture med mine to små hunde og mødt det ene barn efter det andet der, nærmest panikslagne, hellere løber ud på en trafikeret vej end at være indenfor tre meter af en hund. Og jeg bliver provokeret hver gang. Jeg mener, se dem lige:

hunde

Det er ikke børnene jeg bliver provokeret over, men derimod deres forældre. Ja, I har et ansvar for at hjælpe jeres børn med deres frygt, i stedet for at ignorerer den eller bakke den op. For sidstnævnte sker ofte uden i selv lægger mærke til det.

Når dit barn udviser frygt for to små hunde, i snor vel og mærke, skal du ikke råbe: “Så skynd dig ind i bilen!” eller “Kom over på den anden side af barnevognen/cyklen/busken, så de ikke kan nå dig!”. Du bekræfter jo dit barn i at hunde er farlige og at man enten skal gemme sig eller leve med konsekvenserne. Hvad har du tænkt dig?

Og hvorfor er det egentlig at børn i storbyen er så bange for hunde? Jeg mener, det er én ting ikke at elske dem, men ligefrem frygte dem? Calm down, peepz! Tag en tur på landet en gang om året, så dit barn lærer om andet end bandekrig, el-løbehjul og overpriced kaffe.

Vis dine børn vejen!

Gør i stedet som de forældre der ser en hund komme mod dem og i øjeblikket de mærker deres barns usikkerhed sætter sig på hug og taler roligt. Jeg ville aldrig lade mine hunde nærme sig, medmindre mor eller far rækker hånden ud med ord som: “Se, junior, de gør ingenting og er rigtig søde.”. Til gengæld bruger jeg altid et par sekunder på at tale med børnene og lade dem hilse hvis de viser eller siger at de gerne vil når mor eller far gør det sammen med dem.

Vi lever generelt i en tid med utrolig meget angst hos de kære små. Og helt ærligt, det er skide synd. Klimaangst, frygt for den amerikanske præsident, frygt for dyr, frygt for sukker, frygt for gluten, frygt for at fejle, frygt for bare at være til.

I SAY: “SCREW IT!

Vi skal alle være opmærksomme på en milliard ting omkring os hele tiden, men mens vi går og frygter livet, glemmer vi at leve det. En klog dame sagde engang, det er meget få af vores bekymringer der bliver til virkelighed, så lad os gemme energien til det sker.

Lad os ikke fodre frygt overfor hverdagen, men i stedet lære vores børn at vi kommer længere ved at holde hovedet koldt og finde rationelle konklusioner. Som f.eks. at du ikke behøver frygte to små hunde, når de er i snor og deres ejer ser ligeså sød ud som mig.

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selv det bedste kan komme i for store mængder