• Morten Brian
  • Søren Juliussen
  • Styrk Nu
  • AmazingCars
  • Tim Schou
  • ···
Gode råd til hundeejeren

De bedste hjemmelavede pommes frites

Jeg bliver simpelthen nødt til at dele denne “opskrift” med jer. Det er søndag, mange har tømmermænd og, nå ja, så smager det bare skide godt.

hjemmelavet burger

Tips til de bedste fritter

Jeg elsker fritter, sådan virkelig meget. Særlig de hjemmelavede dyppet i en hjemmerørt aioli eller chilimayo. Mums!

Jeg oplevede flere gang at mine fritter var lidt kedelige indeni, sådan nærmest melede. Det kan du undgå med dette lille trick:

Læg de rå fritter i vandbad i en time eller to før bagning eller stegning.

Dette trækker stivelsen ud af kartoflen og efterlader en meget lækrere konsistens.

Det skal du bruge:

  • 1 bagekartoffel pr. person (lav gerne flere, da disse fritter giver dig lyst til mere)
  • Olie
  • Salt
  • Timian, Estragon, Rosmarin eller hvad du har lyst til at krydre med

Fremgangsmåde:

Skær kartoflerne i både eller stave, i den ønskede størrelse. Jeg kan godt lide en lidt større pomfrit, så jeg anbefaler at du ikke er for voldsom med kniven.

Læg fritterne i en skål og dæk med koldt vand. Sæt dem evt i køleskabet. Her skal de stå i minimum en times tid, men også gerne længere.

Når dine fritter har trukket i den ønskede tid, hælder du vandet fra og skyller efter. Herefter lægges fritterne på et rent viskestykke eller køkkenrulle. De skal helst være helt tøre.

Herefter vendes fritterne i olie, salt og det krydderi du nu engang ønsker at tilføre. Jeg plejer at smide det i en stor frysepose så det kan vendes godt.

Fritterne er nu klar til bagning eller stegning.

Bagning i ovn

Jeg bager altid mine i ovnen ved 180 grader indtil jeg synes de har fået den rette farve. De skal ca bage i 30 minutter og har godt af at blive rodet rundt et par gange undervejs.

Stegning i olie

Du kan også vælge at stege dem i en gryde med olie, hvis du er mere til den friturestegte udgave. Her tager du lidt fritter ad gangen og lægger dem i den varme olie indtil de har den rette farve. Fritterne skal først i olien når det begynder at syde om dem. Tag evt en enkelt pomfrit og dyb i olien for at teste varmen.

Drys evt lidt salt og krydderi over de færdige fritter inden servering.

BON APPETIT!

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode råd til hundeejeren