Rørt Tartar m. konfiteret æggeblomme, urtemayo & syltede ribs.
Hej Venner,
Det er ferie og der er derfor stilhed på bloggen. Det skal dog ikke afholde mig fra at dele opskriften på den rørte tartar, jeg i dag serverede for mine forældre. Retten er lavet efter vejledning fra Maj fra Travelush.dk, Euroman.dk & Gastromand.dk.
Alle mine ingredienser er købt i Torvehallerne i København, men de fleste kan uden problemer findes i de fleste større supermarkeder.
Rørt tartar!
2 personer
Ingredienser:
400 gram okseinderlår eller tykstegsfilet (spørg din slagter)
1 spsk. finthakket løg
1 spsk. hakkede kapers
1 spsk. finthakkede cornichoner
1 tsk. sennep
1 spsk. Worchestershire sauce
1 spsk. olivenolie
Friskhakkede urter – f.eks. estragon og persille.
Salt og Peber
Jeg hældte et skvat brandy og lidt tabasco i, dette giver en dybere smag til retten. Brandy kan erstattes af cognac. Smag dig frem.
Tilberedning
Bland alle ingredienser, undtagen kødet, sammen.
Hak kødet fint og bland det i dine ingredienser.
Hjemmelavet urtemayo med grøn olie
½ tsk. hvidvinseddike
1 æggeblomme
½ tsk. sennep
Salt
1 dl grøn olie (se beskrivelse herunder)
Grøn olie
Skyl og slyng ét bundt purløg og/eller persille, og pluk stilkene fra. Varm 1 dl rapsolie op til 60 grader og blend sammen med det plukkede grønne. Sigt derefter den grønne olie og kassér det grønne “snask”. Lad olien falde til stuetemperatur.
Urtemayo
Pisk alle ingredienser på nær den grønne olie sammen til en homogen masse. Pisk dernæst olien i lidt ad gangen til mayonnaisekonsistens.
(Det er vigtigt at olien tilsættes langsomt. Brug, med fordel, el-pisker for at lette piskningen og sikre en konsistent piskning.)
Stil mayoen på køl til du skal bruge den.
Sennepsvinaigrette
¼ fed hvidløg
1 tsk. grov sennep
2 g salt
1 tsk. ketchup
50 g rapsolie
Pil ét fed hvidløg og riv det kvarte af det. Rør alle ingredienser på nær rapsolien sammen til en homogen masse. Rør dernæst rapsolien i lidt ad gangen.
Stil vinaigretten på køl.
Syltede ribs
1 bakke ribs
200 g sukker
200 g hvidvinseddike
200 g vand
Kog en syltelage op af sukker, eddike og vand og lad afkøle. Hæld den kolde syltelage over ribsene. Ribsene er optimale efter et døgn, men kan sagtens(!) bruges efter nogle timer.
Køber du ikke friske ribs indenfor sæsonen, men istedet udenlandske, skal de lynblancheres i kogende vand i 10 sekunder før syltning.
Rugbrødscrumble
2 skiver tørt rugbrød
Smør
Salt
Blend brødet groft og steg det sprødt i smør ved jævn varme på en pande. Læg det på fedtsugende papir, lad det dryppe godt af, og drys dernæst med lidt salt.
(Har du, som mig, kun friskt rugbrød, så læg det i ovnen ved 50 grader i 30 minutter. Evt. mens du laver din vinaigrette og urtemayo)
Confiteret æggeblomme
2 æggeblommer
Rapsolie
Læg blommerne enkelvist i et fad med olie. Sørg for at blommerne er dækket af olien. Tilbered dem i ovnen ved 65 grader i en time.
Anretning
Pluk frisésalaten, således at du kun har de fine sprøde blade til anretning. De store mørkegrønne er ikke gode sammen med den bløde cremede tartar. Læg en bunke på tallerkenerne.
Form din tartar som en hakkebøf, uden at mase den for meget sammen. Tartaren skal være blød og luftig, når den placeres ovenpå salaten. Lav en lille uddybning i toppen til æggeblommen.
Dryp vinaigrette og mayo rundt på tallerkenen og fordel de syltede ribs efter behag. Drys rugbrødscrumble over retten og placér de konfiterede æggeblommer på toppen.
Servér med din yndlingsvin!
VELBEKOMME!
//SørenP.s. Du ser godt ud i dag!
Følg mig på Instagram og Facebook

Følg mig på Snapchat

Ingen kommentarer endnu