Lad os lige få nuancerne med...

Katastrofe på Teater Momentum!

Jeg har været en tur i Odense og Teater Momentum for at opleve 2. del af trilogien om jordens undergang.

LÆS OGSÅ: KRISE PÅ TEATER MOMENTUM

Denne gang er det popkulturen der står for skud. En popkultur jeg elsker helt ind i knoglerne! Det handler selvfølgelig om den amerikanske high school som vi har set stereotypt afbilledet helt fra Beverly Hills 90210 og senere i en lang række film og musicals som f.eks. Clueless og High School Musical. Vi kender alle typerne: cheerleaderen, nørden, quarterbacken, den vrede unge m/k og queer-karakteren.

Foto: Teater Momentum

I forestillingen Katastrofe bliver vi selvfølgelig også introduceret for ovenstående karakterer og de tykt understregede referencer til ovenstående titler, 13 Reasons Why og Glee. Karaktererne er ikke bare stereotype. De er eminent spillet og portrætteret af et af de stærkeste hold jeg længe har set på en scene. Ingen rammer ved siden af. En ting der går igen gennem hele forestillingen.

Kunstnerisk på den virkelig fede måde

Det er ingen hemmelighed at jeg er en rigtig Happy-Go-Lucky pop-elskende stereotyp musicalbøsse og derfor øjeblikkeligt forelskede mig i hele set-up’et. Lydbilledet er lækkert og går rent ind. Sangene er sunget med danske tekster skrevet på kendte popmelodier fra Taylor Swift, Justin Bieber og Sia og holder derfor temaet til perfektion. Dog med det twist at teksterne er langt større scenekunst og taler til det absurde og abstrakte i forestillingen. Noget vi også møder igennem de ekstremt veludførte koreografier i både tale og musikalske indslag.

Foto: Teater Momentum

Det kunstneriske udtryk man ofte møder i teatret er der ikke sparet på, men det serveres i en lækker indpakning og bliver aldrig for meget. Det er VIRKELIG lækkert.

Grin, sang og gråd

Som du nok kan læse er jeg dybt begejstret for Teater Momentums forestilling og den begejstring bliver bestemt ikke mindre af at forestillingen overrasker flere gange.

F.eks. forventede jeg ikke at sidde med gåsehud, ståpels og tårer i øjnene, mens to rotter skabte rammerne om quarterbacken Bobbys (spillet af Jakob Femerling Andersen) forvandling til lyden af Unicorns (spillet af Viktor Medom) fantastiske stemme til melodien fra Sias “Chandelier”. Alt gik op i en højere endhed i den sekvens. Skuespillernes bevægelser, anonymiteten og sårbarheden gik lige i hjertet.

Foto: Teater Momentum

Jeg forventede egentlig heller ikke at jeg mest af alt mærkede empati og kærlighed da Corny (spillet af Emma Silja Sångren) dyrkede sex med en blæksprutte. – hvilket måske siger mere om mig end noget andet.

Foto: Teater Momentum

Meget mere sukker, TAK!

Hvis ikke du forlader salen med mega hestelove til Dark (spillet af Emil Veber Rasmussen), beundring af Ponytail (Spillet af Mette Gregersen) og med lysten til at se meget mere instrueret af Niels Erling, så har du aldrig rigtig levet. For i går aftes levede jeg. For popkulturen, kunsten og menneskets fortolkningsevne.

Forestillingen spiller til d. 21. december 2019 og du kan læse meget mere på Momentums hjemmeside her: http://www.teatermomentum.dk/event/katastrofe/


Medvirkende:

Bobby: Jakob Femerling Andersen
Ponytail: Mette Gregersen
Corny: Emma Silja Sångren
Unicorn: Viktor Medom
Dark: Emil Veber Rasmussen

Musiker: Rasmus Juncker

Stemmer: Emma Sehested Høeg, Tilde Maja Frederiksen, Lars Thiesgaard

Instruktion
Niels Erling

Tekst
Ida Marie Hede

Scenograf 
Lise Marie Birch

Lyddesign og komponist
Rasmus Juncker

Lydteknik og Lyddesign
Viktor Dahl

Lysdesign
Marcus Philippe Gustafsson

Koreograf
Gunilla Lind

Rekvisitør
Therese Annebelle Jensen

Kostumier
Tytti Sofia Hongisto

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os lige få nuancerne med...