Sex mellem mænd er forkert...

Lad os lige få nuancerne med…

Lad os lige få nogle ting på det rene, venner!

I den senere tid har der VIRKELIG været knald på de værdipolitiske debatter rundt omkring. Det er helt fantastisk og sundt for et demokratisk samfund. Desværre bliver det hele sat hårdere og hårdere op mod hinanden og forstærket af sociale medier. Dét er til gengæld usundt!

Derfor føler jeg mig forpligtet til lige at samle mine kære medborgere og belyse nogle emner i en nuanceret tone. Selv tak!

debate

Hold dit sind åbent og læs med!

Kønsneutralitet

Lad os starte med at tale kønsbegreber. Her får man ofte en idé om at vi enten har, og skal have, kønsbetegnelser eller ikke. De der fastholder at der kun findes han og hun, mod dem der ønsker at verden skal være kønsneutral. Sandheden ligger et sted midt imellem.

Portrait of a 40 year old person that identifies as gender queer, non-binary.  Share  Info

Der findes mænd og der findes kvinder. Det betyder dog ikke at der ikke også findes mennesker der ikke føler sig hjemme i disse betegnelse – det skal ikke gå ud over de der gør, men de skal have plads til at definere sig selv.

Egentlig er det meget enkelt. Lad hvert menneske definerer sig selv. Livet bliver nemmere når vi ikke har travlt med at forholde os og have en holdning til alt og alle. Og nej, der er intet galt med at du siger han og hun, men respektér hvis et menneske frabeder sig dette. Omvendt skal non-binære også have forståelse for at køn eksisterer, på trods af at de ikke ser sig selv som værende en del af fortællingen.

Et godt råd; hvis du ikke ved hvad du skal erstatte han/hun med, hvis du skulle møde en non-binær person, så bare sig deres navn.

Racisme

Åh! Ja, den skal med… Særligt efter den danske prismodtager der valgte at bruge sin taletid på at kalde den danske regering racistisk. Lad mig sige det enkelt; der ER forskel på racisme og at føre en stram udlændigepolitik. Forskellen ligger hovedsageligt i motivet.

passport control

Racisme er diskrimination eller fordomme baseret på race, hudfarve, afstamning eller national eller etnisk oprindelse. Begrebet kan siges at repræsentere en form for etnisk fordom i en holdning eller tro på, at mennesker er opdelt efter racer, og at forskellige racer er årsagen til forskellen mellem mennesker.

En stram udlændigepolitik handler til gengæld om at sikre og bevare et samfund der er bygget op omkring værdier, historie og kultur. Enhver udefrakommende kultur vil påvirke dette samfund og i modstand til det, ønskes at føre en stram politik om bosættelse i landet. Det handler ikke så meget om hvorvidt påvirkningen er god eller dårlig, men i højere grad om at enhver udvikling der ikke kommer indefra er værd at være på vagt overfor.

Man kan ikke benægte at kultur spiller en væsentlig rolle i mødet mellem mennesker, ligesom man ikke kan benægte at dette møde har nogle store fordele.

Socialt udsatte

Regeringen, med Astrid Kragh i spidsen, har nedlagt udvalget der skulle se nærmere på prostitueredes rettigheder. Samtidig har vi de senere år set mere eller mindre målrettet lovgivning mod gadens folk. De fleste er enige om at vi skal hjælpe, men støtter gang på gang det stik modsatte.

socialt udsat søger venlighed

Prøv og hør her venner. Vi taler om de der har mindst. Mindst i livet, mindst i pengepungen og absolut mindst indflydelse på magthavernes dagsorden. Nu må vi lige stramme op engang. Den ligegyldighed eller, endnu værre, klogskab og fordømmelse der hersker skal stoppe.

“Den lykkelige luder er en myte.” – er da til at kaste op over. Den sætning er så absurd unuanceret at den KUN kan være forkert. Det betyder ikke at vi ikke skal til at anbefale det i studevejledningen eller anerkende det som erhverv på jobcentret, men kunne vi mødes på midten og i det mindste give nogle ordentlige rettigheder til de der vælger det liv? Hvilket måske også kunne gøre det nemmere at hjælpe dem ud eller videre.

“Vi skal ikke støtte narkomanernes misbrug med skattefinansierede fixerum.” – Denne sætning bakkes som regel op om noget med at stoffer er ulovlige eller at det vil give flere narkomaner. Vor herre til hest. Igen… INGEN ønsker at livet som narkoman skal glorificeres. Men narkomaner findes. Stoffer findes. Misbrug findes. Så hvordan skaber vi en tryggere hverdag for både narkomaner og de der bor i områderne omkring tilholdsstederne? Hvordan kan vi møde dem tidligere, oftere og i øjenhøjde? Det er ikke et valg mellem om narkomaner skal eksistere eller ej det her. Det er et valg om hvorvidt vi ønsker at arbejde med det vi har på den bedste måde.

Klima og miljø

Forskning, forskning, forskning. Teknologi, teknologi, teknologi. Vidensdeling, vidensdeling, vidensdeling.

recycle

… og nej. Man er ikke hverken idiot eller tosse for at ønske at bidrage med det man kan i sin hverdag. Det er både hæderligt og et sundhedstegn at man føler et personligt ansvar. Men man er heller ikke sort som natten, fordi man anerkender at du og jeg og lille Danmark ikke gør nogen som helst forskel i den store verden. For det gør vi ikke. Det er fint du tager cyklen, dejligt. For din egen sundhed og luftforureningen i dit transportområde – ikke for verdens klima. Verdens klima er ligeglad med om du cykler.

Og lad nu være med at lukke øjnene for fakta, når noget føles godt i maven, Det er dejligt at du gerne vil skrue ned for dit plastikforbrug, men det er ikke dejligt at du nægter at se i øjnene at dit bomuldsnet er et langt mere klimabelastende alternativ. Vi bliver nødt til at anerkende at intet er så simpelt som bare at skifte A ud med B. Det betyder til gengæld ikke at man, som nogen på den anden side af debatten om plast siger, bare skal bruge mere plast som modsvar til bomuldsnet og papiremballage. Det er jo bare åndssvagt. Hvem fanden synes det er fedt at producerer mere skrald?

Vi skal også lade være med at lege at vi ikke har drevet rovdrift på jorden, ligesom vi skal lade være med at benægte at der i nyere tid også er gjort en helvedes masse for den. Nuancerne… Nuancerne!

Lad os lige få nuancerne med…

Jeg er ikke et midtersøgende menneske. Men jeg forsøger at være et nuanceret menneske. Et menneske der ser tingene fra flere vinkler og lytter til flere holdninger. Verden ville blive et bedre sted hvis vi kom ud af vores ekkokamre. Mødte nogle nye mennesker eller prøvede at læse en anden avis. Og nå ja, fik nuancerne med.

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sex mellem mænd er forkert...