Familien hjemme i sikkerhed!

oktoberfest i münchen

Reklame for Wagner

lederhosen oktoberfest

En smule morgentræt, men SÅ klar!

Min jomfrutur til oktoberfest i München er overstået og jeg har allerede sat 3 dage af til at gentage succesen næste år. HOLD NU KÆFT HVOR ER DET SJOVT!

Vi ankom lørdag morgen kl. 08.00 til München, efter at have taget en overnatning i Nürnberg fra fredag aften. Turen til Nürnberg tog 14 timer i bil, så det var intet problem at falde hurtigt i søvn, så vi kunne komme tidligt op og afsted mod München. En lille Fernet Branca, og så var vi i gang.

Dag 1: Hofbräu Festzelt

Drengene satte mig og Maj (der har rejsebloggen Travelush) af ved pladsen hvor det hele foregår, så vi kunne stille os i kø og komme ind og få et sted at sidde. I det telt vi gik efter er der kun 2000 ikke-reserverede pladser. Til vores store overraskelse var køen allerede nået laaaaangt ud på gaden og det er ikke for tidligt at komme kl 08.00 på en lørdag. De andre dage er det fint, men det kommer jeg tilbage til senere.

Kl. 09.00 lød startskuddet fra højtalerne og så var det bare om at få fart på. Jagten på de frie pladser var i gang.

lederhosen oktoberfest

Vi nåede en hurtig selfie på vej ind på pladsen!

oktoberfest münchen

Hofbräu Festzelt kan kendes på kronen på taget…

Det var den vildeste stemning der mødte os i Hofbräu Festzelt. Folk var virkelig vilde og teltet var fyldt 09.05. Her vælger man ikke selv om man vil have det sjovt. Det bliver man tvungent til.

oktoberfest munchen

Klokken 09.05 lørdag morgen!

Vi var heldige og fandt den sidste ledige plads i Hofbrau Festzelt, mens de første øl blev båret gennem teltet. HURRA! Efter 5 minutter havde vi købt de første fire øl og en pretzel. Da drengene kom var festen allerede godt i gang og de første fire mænd og en enkelt pige havde stillet sig op på bordet og bundet deres øl.

lederhosen oktoberfest

Godmorgen….

Til oktoberfest bunder man ikke bare sin øl. Man stiller sig oppe på bordet og så får man hele teltet til at klappe, pifte, huje og heje. Det er det vildeste! Til gengæld skal man lade være med at forsøge, hvis ikke man har evnerne. Bunder du ikke hele øllen, så skal du forvente at blive overdænget med pretzels, servietter og hvad folk ellers kan finde af (bløde) kasteskyts. Faktisk er der noget med at man slet ikke må bunde, men det blev kun til advarsler fra vagterne til de første mange der gjorde det. Senere på dagen så vi flere der blev smidt ud af teltet efter at have lavet deres lille optræden. Måske har det noget at gøre med at folk bliver for fulde….

Der gik ikke længe før vi havde fået en masse nye venner. Det er sådan noget øl kan, tror jeg nok….

oktoberfest münchen

Vennerne fra Bremen…

lederhosen oktoberfest

Vi skulle selvfølgelig have schnitzel til frokost. Hvad ellers?

 

Dag 2: Hacker Festzelt

Søndag var oplevelsen med at komme ind på pladsen en helt anden.  Vi stod klar i køen kl. 08.30 og det var i rigelig god tid…

Vi valgte at tage en tur i et andet telt, Hacker Festzelt, som har ry for at være for et lidt ældre publikum end Hofbrau. Det var også meget rigtigt. Jeg vil gætte på at gennemsnitalderen her var 35, mens det i Hofbrau var nærmere 26.

schnitzel

Godmorgen!

Hacker Festzelt er MEGA smukt og stemningen er god. Dog ikke helt så vildt som i Hofbrau. Meget fint sted at starte andendagen.

oktoberfest münchen

Hacker Festzelt

Efter nogle timer i teltet, uden at have opnået samme fest som dagen før, valgte vi om eftermiddagen at søge mod Hofbrau igen. Heldigvis fandt vi en plads næsten samme sted som dagen før ved siden af en flok unge fyre fra Californien. Det stak hurtigt af og jeg kan faktisk ikke huske særlig meget fra den aften. Sådan er det når man drikker 1 liter øl ad gangen på 6%.

oktoberfest munchen

Det eneste billede der er passende at vise fra den aften.. Og nej, jeg aner ikke hvad han hedder… Og jeg blev ret overrasket over lyset på billedet. Jeg var ret sikker på det var mørkt da vi skiftede telt. Ha ha!

Mine varmeste anbefalinger

Jeg kan kun anbefale at tage til Oktoberfest i München. Det er, som sagt, virkelig sjovt. Jeg vil dog lige gøre opmærksom på, at tager man afsted, så gør det med respekt for traditionen. ALLE har lederhosen eller Dirndl på og det skal du også ha’. Lad vær’ med at køb et eller andet billigt kostume og lad være med at tage en tshirt på med et tryk der ligner. Enten gør du det, eller også gør du det ikke. Har du ikke pengene til et par lederhosen, så smid et par jeans på og en ternet skjorte.

oktoberfest munchen

Der findes en masse aktivteter for hele familien på pladsen og der er både telte til ældre og familier. Så det er bare om at komme afsted.

oktoberfest munchen

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Familien hjemme i sikkerhed!