Når arbejderklassen skal til galla!

Smukfest – dag 1!

Så er jeg sgu’ ankommet til Skanderborg og første festivaldag er gået som smurt. Altså, næsten da. For medens gæsterne leverede en fantastisk stemning, regnen stoppede og barpersonalet udviste overskud, opstod der flere gange farlige situationer grundet den enorme menneskemængde. Det vender vi tilbage til.

smukfest

Mit armbånd har jeg købt over nettet og var ret nervøs for om jeg var blevet snydt. Mest fordi min søde mand blev ved med at sige: “Ej, det bliver godt nok spændende om du overhovedet kommer ind, hva?!”. Men det lykkedes og så skulle der bare fart på!

smukfest

“Vi er fandme* blevet lukket ind” skulle der ha’ stået … Allerede der var jeg altså halvfuld! Undskyld mor…..

Et stykke med Larsen!

Hold nu kæft altså… Kim Larsen ER bare en fucking stjerne! Det er længe siden jeg har oplevet så mange mennesker i fællessang, dansende og med intet andet end alkohol og kærlighed i blodet. Det er så vildt at opleve unge og gamle brøle med på alt fra “Rabalderstræde” til “This is my life”.

Selvom der var proppet og de fleste ikke kunne se scenen, var stemningen euforisk helt oppe på de bagerste rækker. Her handlede det om musikken!

kim larsen smukfest

Tætpakket bøgeskov under Kim Larsen. Foto: Ekstrabladet.dk

Rihanna din store idiot!

Ja, så er det sgu sagt. Helt ærligt – det kan du sgu ikke være bekendt!

Selv skriver Rihanna at gårsdagens koncert var den sjoveste hun nogensinde har oplevet og en stor del af publikum var da også både søde og overbærende med superstjernen, men lets face it – hun når ikke Kim Larsen til sokkeholderne.

Jeg elsker Rihanna’s mange hits og har intet imod at størstedelen af koncerten er med hendes nyere musik, som hun ellers fik en del kritik for på Refshaleøen. Det jeg ikke kan li’ er når vokalen fortsætter når mikrofonen bliver fjernet fra munden. Jeg begriber simpelthen ikke at man kan finde på det!

Oplevelsen var middelmådig og de kunne faktisk ha’ sat hvem som helst på scenen og tændt for Spotify. Same same! I kan selv se klippet fra hendes instagram her. Læg mærke til at lyden er PRÆCIS den samme som studieversionen.

Well, den trofaste fanskare havde en fest og det er jo det vigtigste. Vi andre kunne heldigvis forlade Bøgescenen og søge mod de sindssygt gode madboder længere inde i skoven.

rihanna-boegescenerne-smukfest-2016

Foto: Per Lange, EB.dk

Maden. Åh gud, maden!

Hold nu helt op altså – det er kraftedme i orden det der Smukfest.

Selv fik jeg min første bid af herlighederne i Danish Crowns “Bøf Saloon”. Her satte jeg tænderne i en ‘Kælen Kalv’ akkompagneret af en stor fadøl. Det er den absolut bedste burger/sandwich jeg nogensinde har smagt. Er du på smukfest, så kig forbi… Det vil du ikke fortryde!

Bøf Saloon

Foto: Danish Crown

Senere på natten, efter et smut forbi Smirnoff-baren, ‘Sabaton’-koncerten og baren ‘Humle’, kom vi forbi et madtelt ved siden af P3-scenen med Bøfsandwich og Tarteletter! Tarteletter er den bedste natmad, så i kan nok forstå glæden der brusede ind over os da vi satte tænderne i den sprøde bund med det cremede fyld.

Safety first, Smukfest!!!

Da vi skulle forlade pladsen fulgte vi stille og roligt strømmen mod udgangen. De sidste koncerter var stadig i gang, så der var fint flow rundt omkring på pladsen.

Da vi kom til udgangen blev vi, sammen med et par hundrede andre, stoppet af et stålhegn der netop var stillet op. De mente der var for meget pres på vejene væk fra festivalområdet og lukkede os inde for sikkerhedens skyld. Nu er jeg ikke sikkerhedsekspert, men da et par hundrede blev til et par tusind fulde og trætte mennesker, blev stemningen gradvist dårligere og da en pige ved siden af mig blev væltet af en utålmodig ung mand, er jeg ret sikker på at sikkerheden var langt værre end hvis vi havde været fordelt på vejene.

Nogle begyndte at tælle ned, nogle begyndte at råbe, og stille og roligt kunne man mærke presset bagfra (no pun intended). Hold kæft hvor blev jeg gal. Sikkerhedsvagterne kunne sagtens se at det var en dårlig idé at lukke så mange mennesker inde, uden mulighed for at flytte sig og de forsøgte at råbe at folk skulle vise hensyn og gå stille og roligt ud.

I stedet for at åbne hele hegnet, åbnede de kun en op for en meter og så var det ellers om at holde på hat og briller. Utålmodigheden og anarkiet stod i fuld flor!

Kære Smukfest – dét gør i kraftedme ikke igen! Ellers får i med mig at bestille.

Tømmermænd, urter og højt humør!

Dagen startede med 1 Enkelt, en morgenbajer og en tur til Lidl, hvor vi sørgede for urte-medicin og lidt morgenmad. Mit hår havde, i løbet af natten, fået sit eget liv og jeg måtte tage hat på, for ikke at tage mere plads end højst nødvendigt.

Nu sidder vi på min mands firma’s Skanderborg kontor og leger at vi arbejder. Lige om lidt går turen tilbage mod pladsen!

smukfest

Vi ses på den anden side!

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når arbejderklassen skal til galla!