Weeee're up to see the wizard!

We’re up to see the wizard – part 2!

I går lavede jeg et lille kort indlæg om Cinematekets tema “Color by Technicolor” hvor vi får mulighed for at genopleve de gamle klassikere som f.eks. The Wizard Of Oz. Indlægget hed weeee’re up to see the wizard og handlede om at jeg d. 8. december tager ind og ser fornævnte musicalklassiker. Titlen gav mig dog associationer til dagens møde på Marienborg, hvor både Anders Samuelsen (LA) & Søren Pape (C) skal en tur op og drikke kaffe hos statsministeren og snakke om en eventuelt ny regering.

anders-samuelsen-the-wizard-of-oz

5% af topskatten, eller i falder!

De der har fulgt bare en smule med i politik det seneste års tid, ved at Liberal Alliance har været stålfaste i kravet om en 5% lettelse af topskatten. Alternativt ville de vælte den siddende regering. Som Anders selv udtrykte det: “Se mig i øjnene og se hvor stålsat jeg er”.

timber

Mens hele Liberal Alliances bagland gjorde klar til at råbe “TIMBEEEEER”, så havde Lars Løkke en anden plan. I stedet for at lade sig tryne af Anders Samuelsen, gjorde han hvad han gør bedst og fik det hele til at ligne at han vandt. Lars Løkke er kongen af denne form for strategisk manøvre — det er én af grundende til at jeg elsker ham. (En anden er hans ualmindeligt charmerende dansemoves til danske 80’er klassikere. Den historie må jeg nok ikke fortælle her).

Alle sluprer det i sig og selv i LA’s eget bagland kan man høre nervøse stemmer hviske: “Har vi solgt ud for ministerbiler”? Men helt ærligt venner, det ved i jo godt ikke passer. Det giver rigtig god mening at være påpasselig, men ikke meget mening at tro at ministerposter ikke giver andet end en ny Audi. Til det havde Anders Samuelsen også en kommentar:

Faktum er, at bliver der dannet en ny regering før jul, så har Anders, Simon Emil og resten af LA leveret på deres løfte om 5% af topskatten eller regeringen falder. En ny regering, med Liberal Alliance og Konservative på ministerposter, betyder altså at den siddende regering, med kun venstrefolk på ministerposterne, er faldet. Løkke fik det til at se skide godt ud, men det ændrer ikke ved at Samuelsen har gjort alvor af sine trusler.

“To be (i regering) or not to be (i regering)”

Når vi nu har slået fast at både Samuelsen og Løkke har gjort deres arbejde, skal vi måske kigge på om det giver mening for Liberal Alliance at gå i regering. Det er der nemlig delte meninger om, og personligt ved jeg ikke hvad jeg synes.

Mette Bock, der både er gruppesekretær, præsidiemedlem, udenrigsordfører, udviklingsordfører, medieordfører og kirkeordfører, har en meget sjov kommentar til udviklingen. Og jeg håber hun har ret.

Det ville være helt fantastisk for Danmark og rigets fremtid, hvis vi begyndte at hæve ambitionsniveauet. Hvis vi sagde farvel til “Vi kan ikke” og goddag til “Vi kan”. For jeg tror virkelig vi kan meget mere hvis vi slap fri af jante-tanternes kløer og idéen om at politikerne skal klare ærterne for os. Det har jeg skrevet flere indlæg om. F.eks. Hvad bruger du din energi på, klynkemås? og Kalder du dét en opsang, curlingbarn?. Læs dem. De er både kloge og sjove!

Philip Egea Flores, der er tidligere Christiansborg-journalist og -redaktør på Berlingske og Information og tidligere særlig rådgiver for Morten Østergaard skriver sådan her om Liberal Alliances situation:

Jeg tror personligt han har ret. At sidde som regeringsparti giver én helt nye muligheder for at komme med de udspil der senere bliver forhandlet. Det kan godt være de bliver filet til, men det ER altså en fordel at have serveretten — både i tennis og politisk.

Hils “The Wizard”, Anders!

Jeg har, som aktivt medlem og tidligere kandidat for Liberal Alliance, stor tillid til vores folketingsgruppe. Jeg kender dem som fantastiske mennesker med stor respekt for deres vælgere og partiets mærkesager. Jeg har absolut ingen grund til ikke at stole på at partiet vil være tro mod baglandet, og som minimum burde alle medlemmer og støtter af partiet lade tvivlen komme vores formand til gode.

Nu skal Anders have sine “Red ruby shoes” på og op til troldmanden. Jeg ønsker ham god tur!

 

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weeee're up to see the wizard!