Frugt.. Sushi.. Fruitshi!
Alle billeder er mine egne og må ikke bruges uden tilladelse.
Er du også træt af altid at servere den samme dessert for dine gæster? Så se lige med her. Jeg har nemlig leget med en af de specielle af slagsen og du får opskriften her.
Det er ikke det nemmeste, men når du først har fået taget (eller hvis du har rullet sushi før), så er det bare derudaf. Det er sindssygt dekorativt og vil helt sikkert imponere.
Jeg er faktisk også ret sikker på at børnene vil synes det er sjovt.
Opskrift på Fruitshi (Fruit sushi)
Det skal du bruge:
- Rismåtte
- 250 g Sushi-ris
- 1 dl Kokosmælk
- 2 spsk Sukker
- Frugt (f.eks. kiwi, jordbær, ananas, mango, blåbær, granatæble)
- Evt. Kokosmel
Fremgangsmåde:
Ris:
Tilbered sushi-risene som beskrevet på pakken. Tilberedning afhænger af typen, men tager sjældent længere end et kvarters tid. Generelt er det dog vigtigt at skylle risene godt før kogning.
Mens risene koger, kan du, hvis du har lyst, riste lidt kokos på panden. Det giver lidt modspil til risene og ligner lidt sesamfrø som vi kender det fra almindelig sushi.
Når risene er færdige skal du lade dem køle lidt af. Herefter tilsættes ca. 1 dl kokosmælk. Hæld lidt i ad gangen, så du sikrer dig at dine ris stadig har en konsistens der kan presses sammen. Herefter tilføres sukker til dine ris. Lad blandingen køle af til stuetemperatur.
Frugt:
Mens risene køler af skal der skæres frugt. Skær jordbær, ananas og kiwi i stave og brug en skræller til at lave fileter af mangoen. Du kan selvfølgelig bruge den frugt du har lyst til. Kun fantasien sætter grænser.
Sushirullerne:
Læg din rismåtte på bordet og dæk den med enten “silikonepapir” eller, som jeg, bagepapir. Glat et lag ris ud på overfladen i et rektangel. Et godt råd er at fugte en palette, og bruge bagsiden til at glatte ud.
Når risene er glattet ud placeres dine frugtstave på risene. Du er nu klar til at rulle, og det er her man lige skal prøve sig frem. Brug rismåtten til at skabe en jævn overflade.
Når du har rullet din fruitshi-rulle kan du rulle den i den ristede kokos eller dække den med mango-fileterne, og så er det bare at skære ud i den ønskede størrelse.
Pynt med kokosdrys og granatæble, og hæld granatæblesaften i en lille skål.
Så er der serveret – VELBEKOMME!
P.s. Du kan også vælge at nøjes med at lave fruitshi-nigiri. Så slipper du for bøvlet med at rulle og skære ud.
P.p.s Lav evt din fruitshi dagen før servering. De smager virkelig godt afkølet.
P.p.p.s. Har du et godt tip til de perfekte ris eller gode idéer til frugt eller andre ingredienser, så smid en kommentar under indlægget.
//SørenP.s. Du ser godt ud i dag!
Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her (Reklamelink)
Følg mig på Instagram og Facebook
Følg mig på Snapchat
Det ser godt nok lækkert ud. :o)
Hvilken kokos mælk bruger du til frugt sushien?