...og julen varede i 5 dage...

10 grunde til at spise ingefær

Dette er et indlæg med gode råd fra flere undersøgelser. Ingefær betragtes som alternativ medicin, da effekterne ikke er konsekvente for alle.

Få en daglig dosis ingefær med citron

Som jeg har skrevet om før, så elsker jeg både at juice og lave smoothies. Jeg tømmer ofte køleskabet for frugt og grønt der er ved at blive kedeligt og smider det i min juicer. Her er ingefær et vidundermiddel til at bringe alle de forskellige smage sammen.

Det er dog ikke hver morgen jeg har tid til at juice, og jeg har derfor kigget efter andre måder at få et dagligt skud ingefær. Det gode råd fik jeg af min mands moster og det vil jeg lige dele med jer.

Under opskriften kan du læse 10 gode egenskaber ved ingefær, men jeg vil lige nævne at citron er kendt for sine egenskaber der både giver bedre ånde, pænere hud og booster dit immunforsvar. Faktisk siges det også at citron er med til at øge vægttab, da det bremser sult og lyst til at ‘snacke’.

Ingefær shots

Ingefær shots

Start dagen med en opkvikker.

1 L vand
200 g ingefær
2 økologiske citroner

Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker og skyl citronerne og skær dem i skiver. Smid det hele i en liter vand og bring i kog. Kog i 10 minutter, sluk for varmen og lad det trække i 30 min i det varme vand. Du kan evt tilsætte honning, hvis du er til en lidt sødere start på dagen.

Du kan enten hælde væsken direkte på flaske, eller gøre som mig. Jeg fjerner citronskiverne og blender væske og ingefær til en masse. Herefter sier jeg det ned i flasken.

Det kan holde sig op til 30 dage i køleskabet.

Du kan også tilføje 100 g gurkemejerod, som er kendt for mange af de samme egenskaber som ingefær.

Drik et shot hver morgen. Udover de gode egenskaber, giver det et godt kick til smagsløgene.

Ingefær shot

Derfor er ingefær så sundt

Dette er en samling af artikler og undersøgelser. Jeg er hverken læge eller uddannet kostvejleder.

Ingefær har en meget lang historie af brug i forskellige former for traditionel/alternativ medicin. Det er blevet brugt til at hjælpe fordøjelsen, reducere kvalme og hjælpe med at bekæmpe influenza og almindelig forkølelse, for at nævne et par stykker.

Gingerol er den vigtigste bioaktive forbindelse i ingefær, ansvarlig for mange af dens medicinske egenskaber. Det har stærke anti-inflammatoriske og antioxiderende virkning.

1. Ingefær kan behandle mange former for kvalme, især graviditetskvalme

Ingefær kan også lindre kvalme og opkastning efter operation, og kræftpatienter i kemoterapi.

Ifølge en gennemgang af 12 undersøgelser, der omfattede i alt 1.278 gravide kvinder, kan 1,1-1,5 gram ingefær reducere symptomer på kvalme.

2. Ingefær kan reducere muskelsmerter og ømhed

Ingefær har vist sig at være effektiv mod anstrengelsesudløste muskelsmerter.

En undersøgelse viser, at indtagelse af 2 gram ingefær per dag, i 11 dage, signifikant reducerede muskelsmerter. Ingefær har ikke en umiddelbar effekt, men kan være effektiv til at reducere dag-til-dag progression af muskelsmerter.

3. De anti-inflammatoriske virkninger kan hjælpe mod slidgigt

Slidgigt er et fælles sundhedsproblem. Det involverer degeneration af leddene i kroppen, hvilket fører til symptomer som ledsmerter og stivhed.

I et kontrolleret forsøg med 247 personer med slidgigt i knæet, havde de der indtog ingefærekstrakt mindre smerter og krævede mindre smertestillende medicin.

4. Ingefær kan nedsætte dit blodsukker og minimere risiko for hjertesygdomme.

Dette forskningsområde er relativt nyt, men ingefær kan have stærke anti-diabetiske egenskaber.

En nylig 2015-undersøgelse af 41 deltagere med type 2-diabetes, viste at 2 gram ingefærpulver om dagen sænkede fastende blodsukker med 12%.

Dette var bare en lille undersøgelse. Resultaterne er utroligt imponerende, men de har brug for at blive bekræftet i større studier, før eventuelle anbefalinger kan foretages.

5. Ingefær kan afhjælpe fordøjelsesbesvær

Kronisk fordøjelsesbesvær (dyspepsi) er kendetegnet ved tilbagevendende smerter og ubehag i øvre del af maven. Det menes, at forsinket tømning af maven er en vigtig drivkraft for fordøjelsesbesvær.

I en undersøgelse af 24 raske individer, blev det påvist at 1,2 g ingefær pulver før et måltid fremskyndede tømning af maven ved 50%.

6. Ingefær kan reducere menstruationssmerter

Menstruationssmerter (dysmenorré) henviser til smerte i løbet af en kvindes menstruationscyklus. En af de traditionelle anvendelser af ingefær er til smertelindring, herunder menstruationssmerter.

I en undersøgelse blev 150 kvinder bedt om at tage 1 gram ingefærpulver per dag i de første 3 dage af menstruationen. Ingefær mindskede smerter ligeså effektivt som lægemidler mefenaminsyre og ibuprofen.

7. Ingefær kan sænke kolesteroltallet

Et 45-dages studie med 85 personer med forhøjet kolesterol, viste at 3 gram ingefærpulver forårsagede betydelige reduktioner i de fleste kolesterol markører.

8. Ingefær Indeholder et stof, der kan hjælpe med at forhindre kræft

Kræft er en meget alvorlig sygdom, som er karakteriseret ved ukontrolleret vækst af unormale celler. Ingefær ekstrakt er blevet undersøgt som en alternativ behandling for flere former for kræft.

Anti-cancer egenskaberne tilskrives 6-gingerol, et stof, der findes i store mængder i rå ingefær.

Der er, omend begrænsede, beviser for at ingefær kan være effektiv mod kræft i bugspytkirtlen, brystcancer og ovariecancer. Mere forskning er dog nødvendig for at kunne kalde det endeligt bevist.

9. Ingefær kan forbedre hjernens funktion og beskytte mod Alzheimers

Stress og kronisk inflammation menes at være blandt de vigtigste drivkræfter for Alzheimers sygdom og aldersrelateret kognitiv tilbagegang.

Nogle undersøgelser på dyr tyder på, at theantioxidants og bioaktive forbindelser i ingefær kan hæmme inflammatoriske reaktioner, der opstår i hjernen.

Der er også tegn på, at ingefær kan forbedre hjernens funktion direkte. I en undersøgelse af 60 midaldrende kvinder har ingefærekstrakt vist sig at forbedre reaktionstid og arbejdshukommelse.

10. Det aktive stof i ingefær kan hjælpe bekæmpe infektioner

Gingerol, det bioaktive stof i frisk ingefær, kan medvirke til at sænke risikoen for infektioner. Faktisk kan ingefærekstrakt hæmme væksten af mange forskellige typer af bakterier.

ingefær

Eksperter er enige om mode-roden: Ingefær gavner sundheden

“(…) Det er da også en fordel at lave dem selv – det er nemlig både billigere, og så undgår man tilsætningsstoffer og unødigt meget sukker, forklarer Sara Elisabeth Eriksen.

Typisk bliver ingefærshots lavet ved, at ingefærroden bliver kogt ind til en ekstrakt.

Og selv om mange grøntsager normalt mister en del vitaminer og andre sundhedsfremmende stoffer, når de bliver tilberedt, forholder det sig ikke nødvendigvis på samme måde med ingefær. Snarere tværtimod.

»Maven og tarmene har generelt svært ved at fordøje uforarbejdet plantemateriale, herunder ingefær, idet det kræver en del arbejde at nedbryde cellevæggene. Når man for eksempel koger ingefær, så ødelægger man cellevæggene, og stofferne bliver derved lettere tilgængelige for kroppen. Så det tab af aktivstoffer i ingefær, der måtte ske under en lidt hård behandling som kogning, opvejes af, at det bliver nemmere for kroppen at optage aktivstofferne«, siger Lars Porskjær Christensen.”

http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/tjekmad/article5624824.ece

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

106 kommentarer

 • Heidi

  Hej
  Jeg er i tvivl om i tager skrællen af ingefær først . Skal citroner også i vandet.
  El venter i med citronerne til det så er koldt
  Glædelig jul til jer alle 🎄🎁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Heidi,

   Jeg køber økologisk ingefær, så jeg lader skrællen være på. Hvis du ikke kan finde økologisk, vil jeg anbefale af skrælle ingefæren.
   Citronerne smider jeg i med det samme.

   Glædelig jul til dig også <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis Carlsen

   Blot en venlig ment kommentar,- du mangler et “o” I din sætning: “I probably think to (too) much”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael

  Gingerolerne i Ingefær ødelægges ved opvarmning og omdannes til zingerone, det er en kemisk fact. Så hvis man vil have nogen sundhedsmæssig effekt (som iøvrigt er relativ tvivlsom og med begrænset evidens) skal man bestemt ikke koge sin ingefær. Men det smager dejligt og jeg elsker ingefær, men lad os lade være med at forføre af uvidenhed, ikk?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jacob

  Nu har jeg ikke læst alle kommentarene men jeg tænker at der er nogen som skriver det samme som jeg gør nu.
  Kog for guds skyld ikke ingefær.
  Det skulle som jeg har forstået det, gøre antioxidaterne inaktive og derfor har ingefæren næsten ingen effekt tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne

  Du er en tålmodig blogger. Hvor har du svaret på samme spørgsmål mange gange. Gid folk ville læse tråden hvis de er interesserede. Der er mange gode indlæg-indimellem☺
  Iøvrigt har jeg haft en træls hovedpine de sidste 2 dage hvor jeg har taget shots. Er det andre der har prøvet det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg har fundet opskriften på denne labre blog. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Unni

  Man bør ikke skrelle ingefærroten da mye av vitaminene er i skallet. Rasp ingefæren med skall i en rasper før koking. Kjøp økologisk ingefær og vask den godt før bruk. Mvh Unni

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rudy Stefania Brimstrond

   Jeg har nå kokt ingefær og sitron, leste først nå at jeg ikke burde skrællet den, synger det var mye arbeide, og hadde helst latt være, men siden det stod at den skulle skrælles, så gjorde jeg det, er spent på om det virker

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Jeg knuste ingefæren i kjøkkenmaskin til små biter før koking. Etter å ha småkokt i 45 minutter, tilsatte jeg 2 sitroner. De var skrellet og kjørt i kjøkkenmaskin med kniv. Jeg smakte en liten sup nå og det var skikkelig sterkt! Skal det være det eller gjorde jeg en tabbe ved å knuse alt først?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Brug øko ingefær. Vask det godt og lad skrællen sidde på. Der sidder meget godt i skrællen også 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lars

  Lidt skrap juice men den får da godt nok en igang på en kold tirsdag morgen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Hei
  Skal ingefæren veies etter at den er skrelt eller veier man opp 200 g med skallet på?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Peer Andersen

   Forstår ikke hvorfor i koger det hele sammen. Jeg bruger rå ingefær og rå gurkemejerod (økologisk) med skræl. Blender det sammen med honning, avokado, spinat, saften af citroner og æblejuice.. Fik opskriften af en god ven 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marijke

  Køkkenet dufter godt, men sikken et arbejde at skraelle en ordentlig potion ingefaer! Er der nogle tips til at gøre det lettere?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gunnar

  Jef burger øko ingefær overhæller dem med kogt vandsnitter dem i mindre stykker og så i blenderen med vand der er kogt,men kun 30 grader når jeg hælder det på, sødemiddel er stevia citron har jeg ikke prøvet men det skader nok ikke, den sidste portion jeg lavede var dobbelt så den er nok 1,5 måned gammel jeg har kikket men ikke fundet fundet smagen dårlig eller fungus på saften, jeg er heller ikke blevet syg, jeg satser på at styrken af ingefær holder al dårligdom væk, Jeg kunne godt bruge en biolog eller en med kendskab til det kunne bekræfte eller afkræfte min teorier. Vh Gunnar

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hjemme hos os bruger vi drikken hver vinter til at holde virus væk 🙂 vi drikker den enten i juice eller som te uden sukker. Et lille tip: efter drikken er siet fra plejer jeg at hælde ingefæren over i blenderen sammen med 1/2 liter kogende vand. Så bliver det fint hakket og jeg sier så en gang til. Det giver 1/2 liter mere på samme potion og en lidt kraftigere smag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birthe Hansen

  Hvad er bedst, ingefær pulver ( hvor købes det) frisk ingefær, rives det eller hvad ? Hvor meget anbefales der dagligt ? Tænker ikke på shots.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Langebaek

  Du skriver at vitaminerne ved kogning går ud i væsken, og at det er en af årsagerne til at koge ingefæren. Det er ikke helt korrekt . Ved kogningen går mange vitaminer helt tabt. Der er mange tilbage, så det er ikke det store problem, men de, der forsvinder fra ingefæren går altså ikke direkt til juicen. Håber ikke du tager denne bemærkning ilde op, men det er jo vigtigt ikke at bringe forkerte oplysninger i omløb.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Mette,
   Som du skriver er der mange vitaminer tilbage og det handler også om at få det aktive stof i ingefæren ud i væsken. Som sagt er det blot et tip til at få lidt daglig ingefær. Det er en fin kommentar, som bestemt ikke tages ilde op 🙂
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter

  VEd kogning, skal det bulderkoge i de 45 min eller bare småsimre ved lavt blus?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Peter,
   Jeg koger ved lav varme 🙂
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uuh, dén må jeg prøve. Jeg prøvede det i shot – men er nok bedre i større mængder. Tak for fif 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise E

  Hvorfor skal det koge i 45 min?

  Jeg hælder kogende vand på ingefær i små stykke, blender det og siger det på flaske, efter ca 10-15min.
  Hvad kan være forskellen, i virkningen?

  På forhånd tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Lise,
   Jeg tror du får en endnu bedre virkning med din metode, da du ikke koger nogen vitaminer ud. Dog er der jo altid en grænse for hvad kroppen kan optage i sidste ende, så jeg tør ikke sige om det gør nogen forskel.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Antonsen

  Hej Dorthe 🙂
  Vil starte med at sende et smil og takke Dig for en fed opskrift 🙂 Min datter og Jeg vil forsøge at lave den i saftkogeren 🙂 Godt Nytår 🙂
  Hilsen Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Verner Christensen

  Jeg plejer at skære nogle strimler af med en kartoffel skræller. Og bruger de ovnen på mysli. Mæn vender sig til smagen efter et stykke tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Går vitaminer og virkning tabt ved at koge ingefæren ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicky

  Honning indholder sukker. Hold jer Fra det hvis i er kræftpatienter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jamal

  Jeg spiser 50 gr. Rå ingefær i skiver om dagen så intet går tabt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Agger

  Jeg koger ingefær, citroner og Gurkemejerod i ca 40 min, herefter blender jeg ingefær og Gurkemejerod og blander det med vandet, det giver Én dejlig stærk juice. Jeg drikker et halv glas hver dag, blandet med appelsin juice.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lizzi Høstring

  Jeg bruger økologisk citron og lime saft og støt ingefærpulver rører det lige sammen om morgenen og drikker det. .Har gjort det i 3 år og har ikke været syg og mine nye knæ er 15 år gamle og virker perfekt. ,det må da stabilisere knoglerne. God dag hilsen Lizzi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne Rye

  Min opskrift er fra en kollega og her skrælles og rives 1stk 8/10 cm ingefær, 1 økologisk citron (jeg bruger to til lidt mere ingefær), 1 spsk. honning skæres i skiver. Denne blanding overhældes med 1 liter vand og trækker i 24 timer og så er det klart. Det kan sies med det samme eller bare blive i blandingen. Holder også i lang tid. Går der ikke noget tabt når din blanding koges ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Sanne,
   Min opskrift handler om at få kogt ingefær og citron ud i væsken. Om noget går tabt tør jeg ikke sige. Din opskrift lyder også rigtig god. Som sagt er det kun et tip 🙂
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra S.R

   Jeg skulle kun mene, at der går noget tabt, hvis man ikke brugte vandet. Eftersom man drikker vandet, ligger vitaminerne heri, og man får det hele med 🙂
   Tak for dit tip!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Det hele lyder lækkert, men bliver lige nød til at komme med lidt fakta, da der er nogle misforståelser i omløb. (Jeg er biologilærer)
   Koge/ikke koge.
   Når man koger ødelægges en del vitaminer – og de befinder sig ikke i væsken. De er smadret og ikke længere til gavn. C-vitamin ødelægges eksempelvis ved 30 grader, så det giver ikke meget mening – andet end smag – at koge citron.
   Indtages ingefær istedet i rå form, er der en masse andre gode stoffer, som kroppen ikke vil kunne få fat i, da vi ikke har det enzym, som kan nedbryde cellevægen i planten.
   Disse stoffer kan bl.a. Gøres tilgængeligt ved kogning, og vil herefter befinde sig i væsken. Kogetiden er igen afhængig af plante, men generelt skal kogetiden godt op over de ti minutter for at have effekt.
   Om man skal koge, eller indtage rå, handler altså om, hvilken ‘del’/effekt man ønsker bliver tilgængelig.
   Det optimale opnås helt klart ved en kombination. (Citrusfrugter bør dog ikke varmebehandles, hvis andet end smagen er formålet)
   Håber det giver mening. Har prøvet at forklare det så simpelt som muligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hej.
  Jeg vil høre om børn også godt må få sådanne “shot”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Diana,
   Jeg har aldrig set advarsler mod at børn spiser hverken ingefær og citron, så jeg ville sige god for et shot om morgenen. Dog er det jo lidt stærkt, og jeg tror derfor man lige skal tage sit barns smagsløg og mave med i sine overvejelser. I mange lande spiser helt små børn jo både chili og diverse krydderier, men det er vi ikke helt så kendt for i Danmark. Vi skulle helst ikke sætte gang i en mavepine.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Peter

   Kunne man evt. ikke blande det op i deres saftevand, vand eller hvad de nu vil have at drikke, eller lave det som en form for saftevand hvor man fortynder det med vand?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Der står ikke rigtigt hvor meget man skal /må drikke hver dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Jette,
   Det må jeg lige få rettet. Som billedet viser er det et enkelt shot om morgenen.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marjun

  Jeg drikker også en snaps hver morgen,, jeg blender ingefær og citron og koger det med 3 sps rørsukker og så sier jeg det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Søren
  Den har jeg også drukket og synes den er stærk og god, men funderer over, hvad der sker med vitaminer og alle de andre gode egenskaber, når det bliver. I mange andre sammenhænge falder indholdet af vitaminer, når det bliver kogt, ved du det, eller ved du om jeg kan læse om det nogen steder?
  Venlig hilsen
  Kirsten Petersen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Kirsten,
   Det er rigtigt at selve ingefæren mister nogle vitaminer, men det er jo egentlig også pointen. Vi skal jo netop have trukket det ud af ingefæren og ud i væsken. At spise frisk ingefær eller at lave juice med en juicepresser giver dig nok endnu flere gode egenskaber, men er tidskrævende. Dette er blot et lille tip.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Mette Overgaard

   Ja undskyld. Men det er altså ikke helt sandt. Når f.eks. ingefær mister nogle vitaminer, er det ikke fordi de bliver overført til noget andet. Så dør vitaminet simpelthen. Citroner indeholder mange C-vitaminer, men dette vitamin kan ikke tåle at blive kogt. Så jeg vil da klart foreslå at man måske koger ingefæren lidt, men først tilsætter citron bagefter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra S.R

   Hej Kirsten.
   Som udgangspunkt er det rigtigt, at hvis du koger f.eks. broccoli i vand, vil mange af vitaminerne gå tabt, fordi du her spiser dit broccoli, men formentlig smider vandet i vasken. Mange af vitaminerne er her kogt ud i vandet og forsvinder derfor med vandet.
   I Sørens tip er pointen netop, at man efterfølgende drikker vandet, hvorfor jeg ikke ville være “nervøs” for, at vitaminerne går tabt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Klitlyng

   Bliver nød til lige at knytte en bemærkning til din kommentar, da det ikke er rigtigt. Jeg er biologilærer og hører ofte denne misforståelse. Mange vitaminer er meget varmefølsomme og ødelægges derfor ved kogning. De befinder sig ikke efterfølgende i væsken.
   Ved kogning af fx broccoli smadres en del vitamin, men tilgængæld er der en del mineraler som er mere tilgængelige end hvis det indtages i rå form.
   Er beskrevet meget kort, men håber det er forståeligt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Christina,
   Tak for oplysningen. Det er også noget rod at blande ordet vitaminer ind i hele den her snak, da det jo er “gingerolen” vi skal have fat i. Det er godt du lige korigerer 🙂
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ilse

  Min mand og jeg har drukket en en stor “snaps” 2 cl. hver morgen i flere år. Men det jeg laver, er betyde lig stærkere. Vi kan mærke , hvis ikke vi får det på ferier o.l. I vores. Hænder og knæ. Vi drikker det på fastende hjerte

  Vores opskrift er:
  100 g uskrællet ingefær i tynde skiver – godt rengjort
  2 1/2 dl. Vand
  Saften af en hel citron
  1 spsk. Rørsukker
  Ingefær og vand bringes i kog og koger sagte i 10-15 min – tages af varmen
  Saften af en citron tilsættes sammen med rørsukker
  Stilles i køleskabet i minimum et døgn
  Sies og hældes på flasker
  Jeg laver som regel af 600-800 gram ingefær af gangen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristin Skjølås

  Hei,den ingefærshotsen. Med ingerfær og sotronskive i vann,kokes det bare og ikke i smortheren?
  Hilsen kristin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Min mand og jeg drikker det hver morgen og aften, min mand havde så mange smerter i ben og ryg , disse er nu aftaget , så vi forsætter med at drikke en ingefær shots

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Jeg Tánger et shot hver morgen og mine ledsmerter er næsten væk.
  Jeg kommer frisk gurkemeje i .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Alby

  Jeg blendede det i stedet for at koge det, og siede det så gennem et viskestykke. Næste gang skal jeg nok hælde lidt atamon i, for det kunne ikke holde en hel måned. Fordelen er, at der slet ikke koges nogen vitaminer væk – og smager frisk – putter rørsukker i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone Linnebjerg

  Jeg koger 1 liter vand og 400 g ingefær i en time. Vasker dem dem godt inden, jeg skærer dem i små stykker. ( skralder dem ikke) Når de har kogt i en time . Hælder det op i en sigte over en skål. Derefter hælder jeg det i en the filter/pose og ned i en flaske. Tager en “snaps” hver morgen . Kommer sommetider lidt presset citron i glasset. ( den kan være lidt stærkt) da jeg kommer 400 g ingefær i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin vanting

  Jeg skræller ikke ingefæren, men skyller den godt, tror ikke der sker noget ved det.
  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Møberg

  Ingefær KAN være godt men kan i visse tilfælde også være katestrofalt. Fx må gravide ikke indtage ingefær, da det er meget blodfortyndende og dermed forhøjer blodtrykket. Ingefær mindsker blodets evne til at størkne, hvilket kan være fatalt ifm en fødsel eller operation. Det er korrekt, at ingefær kan sænke blodsukkeret, men har man diabetes, skal man huske at i ingefær også øger insulinoptagelsen samt -produktionen.
  Folk med hjerte-kar sygdomme eller for højt blodtryk bør være varsomme med ingefær, da det er meget blodfortyndende. Der findes ingen anerkendte undersøgelser, som viser, at ingefær er antiinflammatorisk eller har en positiv virkning på slidgigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rb

  Jeg oplever at den ikke holder sig længere end en uges tid i køleskabet, har du et godt råd?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Rb,
   Det tør jeg ikke sige, men det er en god idé at hælde kogende vand i flasken før du hælder dine shots på. Så er du sikker på du lige får dræbt hvad der måtte sidde af små bakterier.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jeg koger ingefær, citron og Gurkemejerod i ca40 min- herefter blender jeg ingefær og gurkemejerroden, og blander det med vandet igen, så blir det en dejlig stærkt juice/shot Jeg kunne tænke mig at vide hvor meget man må drikke dagligt? Anbefales der noget max? Jeg drikker et halv glas hver dag, blandet med appelsin juice og syntes bare det smager super dejligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Thorsen

  Hejsa
  Jeg har bare et enkelt spørgsmål vedrørende ingefær, da jeg er lavt stofskiftepatient og har været i de sidste 16 år, så har jeg misundt dem som kan få alt det gode fra denne lille knold..
  Årsagen er den at den medicin som jeg får mod stofskiftet ( euthyrox og Liothyronin ) ikke spiller sammen virkningen af medicinen nedsættes og det er ikke godt da det er meget fintfølende at dosere og meget svært.
  Er der en anden frugt som evt har samme eller nogenlunde samme gode egenskaber, så vil jeg være taknemlig for et lille svar retur.

  Mange venlige hilsener og godt Nytår
  Anne Thorsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Anette,
   Desværre ved jeg slet ikke nok om emnet til at komme med et svar. Jeg tror du skal have fat i din læge og se hvad der anbefales fra den side.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Er der en grund til der skal citron i, kan man ikke bruge appelsin eller noget andet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Kamilla,
   Du kan sagtens bruge appelsin, som jo også indeholder en masse c-vitamin. Citronen passer godt til ingefæren og er, som nævnt, også i søgelyset for sine anti-inflamatoriske egenskaber, men jeg kan sagtens forstå hvis du har brug for at mildne smagen. Du kan også tilføje honning for at gøre op med bitterheden.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wilton orluff Jensen

  Man laver 1 liter, hvor meget pr dag? ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Wilton,
   Jeg drikker et shot hver morgen. 🙂
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lars

  Hej Dorthe. Jeg syndes den er meget sur så jeg bruger.
  2,25 l vand
  200 g ingefær
  5 stk øko citroner
  5 stk appelsiner
  4 store spiseskefuld honning
  Koger ca 30 min og henstår koldt i 24 timer med frugterne i.
  Derefter klar til og drikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten Grohnheit Nielsen

  Nu kan det godt være at jeg spørger dumt, men skal det sies eller hvad. Mvh Kirsten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Kirsten,
   Det er bestemt ikke et dumt spørgsmål. Jeg sier det ikke, da jeg ret godt kan li’ idéen om at der er kogt lidt ingefær og citron ud i væsken, men min mand foretrækker at det er siet, så væsken er helt uden klumper.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kjeld Storm

  Hej. Hvordan er virkningen hvis man tager ingefær-piller.?? Dem jeg tager har 300 mg. ren ingefær-pulver pr. stk.. Jeg tager 2 om morgenen og 1 om aftenen. Det er nemmere for en doven skid som mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Kjeld,
   De 10 punkter jeg har skrevet i indlægget er generelle for ingefær. Både i mad, som shots og kosttilskud. Jeg tror derfor det er rigtig fint at få sin ingefær via kosttilskud. Min opskrift er alene et tip 😉
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sass Bak

  Da min datter var gravid sagde hun, at gravide ikke måtte få ret meget ingefær. Hvis det er rigtigt, er det nok ikke så heldigt at anbefale det mod graviditetskvalme..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Anne,
   Sundshedstyrelsen anbefaler at man ikke bruger naturmedicin med ingefær, men at det sagtens kan bruges i mad og te. Dette “shot” er blot en afkølet te, så der er grønt lys.
   Bedste hilsner
   Søren

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er altså selvmodsigende i forhold til hvad du skriver ovenover – at det er ligegyldigt om man får ingefær via kosttilskud eller via denne hjemmelavede drik.
   I forhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger er det jo et spørgsmål om mængder, og da den almindelige danske kost ikke indeholder store mængder ingefær hver dag, så er det her et farligt råd synes jeg.
   Bare fordi noget er “the” og dermed kost betyder det jo ikke at det ikke er farligt for gravide….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Dorthe,
   Der er faktisk forskel på kosttilskud og dette morgenshot. Jeg kan ikke komme med en længere forklaring, men anbefaler dig at tage diskussionen med sundhedsstyrelsen. Se mere her: https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme-a-aa/sundhedsoplysning/medicininformationer/alternativ-medicin/ingefaer/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Når man så har lavet den der liter ingefær/citron blanding – hvor meget skal man så drikke om dagen ?? Mvh. Dorthe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Dorthe,
   Jeg tager blot et shot hver morgen.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hvor kan man købe gurkemejerod ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Susanne,
   Det kan købes i større supermarkeder. Jeg bor på Nørrebro, så finder det som regel i kioskerne rundt omrking.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elizabeth

  Jeg forstår ikke hvorfor ingefær skrælles – det er jo der alt det gode sidder i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Elizabeth,
   Normalt taler man meget om at skrællen er der hvor alt det gode sidder. Jeg er dog lidt i tvivl om det er en tommelfingerregel der gør sig gældende her. Ingefær er jo en meget knoldet rod, så jeg er personligt nervøs for ikke at få den ordentligt ren. Desuden har jeg aldrig set opskrifter med skrællen.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni Krull jensen

  Hvor kan man købe ingefær der ikke er produceret i Kina og evt er økologisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • René Christensen

  Har du et link til de underspøgelser du henviser til? Helst Peer reviewede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Elvira Nielsdatter Gravesen

  Det lyder da fantastisk og også nemt.
  Hvor meget skal man så drikke om dagen?
  Du skriver, at flasken med sammenkoget af 1 liter vand kan holde sig i 30 dage i køleskabet. Betyder det, at det bare er et shot, man skal indtage?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Linda,
   Ja, jeg drikker blot et shot.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene sønderby Johansen

  Hej Søren jeg laver min ingefær shot i juice maskinen, til 4-5 dage ad gangen. Men er det bedre og koge ingefæren eller??? M.v.h Lene Johansen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Lene,
   Jeg tilfører også altid ingefær i min juice og i virkeligheden tror jeg det er bedre. Her får du al juicen med og du får den koncentreret.
   Dog er det ikke hver uge jeg får juicet, og da mange slet ikke har en juicer, er dette en god måde at få saften ud i en drikkeklar væske.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Lund

  Hvis det skal koge i 45 min tænker jeg bare, at alle de gode egenskaber og vitaminer er kogt helt ud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Gitte,
   Det er rigtigt at du koger meget af det gode ud af ingefæren, men da det er væsken du skal drikke, er det vigtigt at du får flyttet de gode egenskaber fra ingefæren til vandet.
   Jeg vil selvfølgelig anbefale at man også spiser massere af frisk ingefær. Dette er blot et ekstra dagligt skud.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irma Pedersen

  Jeg har lavet samme opskrift, men kun kogt i 10 min. Og med 50 gr gurkemeje. Derefter pressede jeg 4 citroner. Stillede saften til side. Kom skallerne op i det kogte vand og tilsættes 2 spsk honning, så på køl.
  Da det var koldt, klemte jeg citronerne (kasseres) resten tog jeg og kom i min juicer og fik brugt alt. Citronsaft tilsættes og rør det hele sammen.
  Smager fantastisk og super sundt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Irma,
   Det lyder også super lækkert. 🙂
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette

   Måske er det løsningen for mig? Jeg har prøvet at lave det, som beskrevet øverst på siden, men jeg synes det smager bittert – også selv om jeg fjernede det hvide fra citronerne først…. Jeg elsker citroner, men er ikke god til noget bittert.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Anette,
   Det er en bitter sag. Tilføj noget honning, det giver en noget blødere smag.
   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anders Andersen

   “Smid det hele i en liter vand og bring i kog. Kog i 45 minutter” Hvad er der tilbage af vitaminer m.m.? :grinning:

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

...og julen varede i 5 dage...