'Krise' på Teater Momentum

Dræb alle homoseksuelle!

Uganda har annonceret planer om at indføre dødsstraf for homoseksualitet… Igen!

uganda vil indføre dødsstraf for homoseksualitet

Kilde: TV2.dk

Loven, kendt som “Kill the Gays” i Uganda, blev annulleret for fem år siden på grund af en teknikalitet, men regeringen sagde torsdag, at den planlægger at genoplive den inden for de kommende uger. Det har sat gang i tankerne hos mig….

Ja, undskyld jeg er her

Jeg ved godt at der er mange der mener at homoseksuelle ikke skal gå her og føle sig udsatte, og at Priden er unødvendig herhjemme, idet vi i Danmark og de vestlige lande har det ret godt og kan leve, næsten, som alle andre i fred og fordragelighed. Men Ugandas snak om at genindføre loven kendt som “Kill the gays”, er en reminder til alle om at mit ægteskab, min kærlighed til min mand og min seksualitet ikke er som majoritetens og dermed fortsat ses skævt på. Ikke kun i Uganda og de mellemøstlige og arabiske lande, men i hele verden – også Danmark! Målestokken er en anden, men lad os starte blødt og arbejde os opad.

LÆS OGSÅ: RADIO-DEBUT I ‘SEX OM DAGEN’

“Det er hverken interessant, spændende eller med glæde at vi skal sidde og se en mand danse rundt i kjole til en jive”

Vi så det herhjemme for nylig da TV2 offentliggjorde at Jakob Fauerby skulle danse med Silas Holst i Vild med dans 2019, hvor flere hundrede mennesker reagerede med vrede reaktioner på TV2’s opslag på Facebook med de to mænd. En lang række kommentarer med mere eller mindre homofobiske toner (mange er fjernet fra kommentarfeltet af TV2 redaktionen) og i bedste fald latterliggørelse af de to mænd. Det der lille skæve, digitale, blik der altid fulgte mig i de hårde teenageår, kunne jeg altså genopleve med nyheden om to dansende mænd i et underholdningsprogram. For dig betyder det måske ikke meget, men for mig gør det ondt når der bliver prikket til et gammelt sår.

Jeg er SÅ GLAD for at Silas & Jakob gør det så fantastisk, for de har ændret meget for mange. Kommentarerne der fortæller om mennesker der var skeptiske eller modstandere, men som nu har overgivet sig og hylder det mandlige par, giver mig liv. Og uagtet hvad du måtte tro eller mene, så gør det en kæmpe forskel for de unge drenge og piger rundt i landet der får nogle sunde forbilleder at spejle sig i.

LÆS OGSÅ: GENFØDT SOM KVINDE

Slået ned i byen: ‘Han kaldte mig en bøssekarl’

Vi blev også mindet om det herhjemme da Sigmund for nyligt blev slået ned i byen fordi gerningsmanden undrede sig over hvorfor der var ‘bøssekarle’ over det hele. Vi så det da Gustav blev slået ned med en flaske med ordene “klamme homo”. Fælles for de to overfald på de unge kendte flamboyante mænd var at deres seksualitet var i fokus. Du tænker måske: “det er jo bare to eksempler”, men det er to eksempler hvor min kærlighed til min mand og min tiltrækning til mig eget køn er forbrydelsen der ifølge overfaldsmændene fortjener at blive straffet. Det kunne ligeså godt have været mig. Så undskyld jeg reagerer og føler mig ramt, men det er meget svært at lade være med.

Jeg er Ugandas homoseksuelle

Ovenstående eksempler er små, men ikke desto mindre vigtige. De har nemlig mindet mig om noget vigtigere; Solidariteten!

Det er så nemt at være den homoseksuelle der distancerer sig fra homofobi og dødsstraf for homoseksualitet. Tanken ‘det er jo ikke mig og jeg har det rigtig godt i mit heteronormative liv med min mand’, har også fyldt hos mig. Jeg er jo accepteret og oplever ikke udfordringer med min seksualitet. Men helt ærligt, er en del af  forklaringen ikke at jeg lever ret mainstream med min mand og vores to hunde i vores lejlighed med en lille have på Amager Strand? Det er det sgu nok.

Homoseksuelle i den vestlige verden rejser med glæde til lande der er kendt for dødsstraf til – og tortur af – homoseksuelle. Vi gider ikke rigtig sætte os ind i hvad vi støtter når vi uploader insta-stories eller sender snapchats fra epicentrerne for homofobi. Dubai, Abu Dhabi og andre dele af de Forenede Arabiske Emirater er en favoritdestination på trods af fuldstændig hjernedød lovgivning og kulturelt syn på homoseksuelle, kvinder og par udenfor ægteskabet. Men vi er da ligeglade med at der på udenrigsministeriet’s hjemmeside står: “Hvis du bliver udsat for et seksuelt overgreb, kan du risikere fængselsstraf. Du kan blive anset som skyldig i sex uden for ægteskab og ikke som offer, hvis du anmelder det. Kontakt altid ambassaden før du eventuelt anmelder et overgreb.” og “Homoseksualitet er ulovligt og kan blive straffet hårdt.”.

LÆS OGSÅ: SAMMENHOLD VED DEN AMERIKANSKE AMBASSADE

Jeg synes virkelig det er på tider at vi ulejliger os en smule og begynder at se op. Kig ud i verden. Du kan ikke redde det hele. Men som homoseksuel kan du starte med at reagere når verden bevæger sig i den forkerte retning og lande begynder at indfører dødstraf for at være som dig! Du kan bruge 2 sekunder på at skrive under et sted eller måske bruge et par timer ved at møde op til en demonstration foran en ambassade. Det er ikke meget at bede om.

Har du nogensinde tænkt på hvordan du ville have det, hvis Danmark ville indføre dødsstraf og hele verden kiggede den anden vej?

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'Krise' på Teater Momentum