Tilbage i træningscenteret!

Så mange ubehagelige mennesker

Hey guys!

Jeg bliver simpelthen nødt til at komme ud med nogle frustrationer. Ja, jeg ved godt det er træls at høre på, men “i” er selv ude om det.

Hvad er der galt med jer?

Jeg har netop set MAC Cosmetics nye kampagne, med Caitlyn Jenner som frontfigur, på Facebook og begik den store fejl at klikke på kommentarer.

Caitlyn Jenner Mac

Her er der, forventeligt, en del kommentarer fra transkønnede og andre LGBT’ere der ikke mener at Caitlyn er den rette repræsentant for LGBT+ miljøet eller transkønnede i sig selv. Dette begrundes særligt med at hun i november stemte republikansk, hvilket jeg synes er hul i hovedet da det blot viser at transkønnede er ligeså forskellige og har ligeså forskellige politiske holdninger som alle andre. Men det er egentlig fint nok at der bliver stillet lidt spørgsmålstegn ved de forbilleder der bliver fremhævet, så det er ikke det der gør mig så vred.

Nej, det der gør mig så vred er jer der har så skide hamrende travlt med at sprede jeres transfobiske budskaber, gemt bag grinende emojis og ‘tag’ af venner.

Læs også: “Bedre vilkår for transkønnede. nu!”

Jer der insisterer på at Caitlyn ikke skal omtales “hende” og har det sindssyge behov for at skrive det i kommentarfeltet. Jer der skriver det helt simple “*han” som kommentar, der viser præcis hvor lidt hjerne i har at arbejde med. Hvad fanden bilder i jer ind? Caitlyn læser det ikke, og hvis hun gjorde var hun nok ligeglad, men hvad med den 15-årige nordjyde der læser hvordan hans identitetskrise latterliggøres og disrespekteres. Han har måske ikke det store netværk der beskytter hans unge sjæl mod online-mobning.

Hvor er han grim!

Og så er der jer der både har behovet for at fastholde en forkert kønsidentitet og latterliggøre Caitlyns udseende. Hvad fanden er nu det for noget?

Vi ved jo allesammen godt at man som hankøn efter puberteten har dannet maskuline træk der kun bliver mere og mere maskuline med årene. Det samme gælder kvinder og deres feminine træk. Når man, som Caitlyn, venter til man har rundet de 60 før man står ved sin kønsidentitet, så er man bagud på point i forhold til hormonbehandling og feminint udseende. Caitlyn har gennemgået sindssygt mange plastikoperationer og det ved vi allesammen ender med at se mærkeligt ud. Se bare på Donatella Versace eller Priscilla Presley. Kirurger kan simpelthen ikke skabe de naturlige feminine træk og det er begrænset hvor meget man kan gøre ved brede skuldre og en maskulin kropsholdning. Det er jo netop derfor vi skal hjælpe de unge i puberteten. Så de ikke udvikler den “forkerte” krop. Måske i skulle deltage i den kamp, når i har så travlt med transkønnedes udseende.

Læs også: “Danmarks yngste transkønnede: Genfødt som kvinde

Nogle kvinder i kommentarfeltet vælger at bruge deres ytringsfrihed på at skrive ting som: “Come on MAC, tror i selv jeg kan spejle mig i sådan en maskulin mand/kvinde?” og nej, det tror MAC sgu nok ikke. Men MAC tror måske du kan spejle dig i budskabet om diversitet og ønsket om at fremhæve sine feminine træk med makeup. Kan du ikke det, så køb noget andet makeup eller skyd dig selv ved nærmeste lejlighed – det styrer du nemlig helt selv.

Jeg synes personligt heller ikke at billedet der er valgt til kampagnen er særlig godt, men jeg har da minus behov for at sidde og latterliggøre og håne. Igen, Caitlyn ser det ikke, men der er mange andre der sidder og læser med.

You Do You!

Nikita Klæstrup, som jeg tidligere brugte en masse tid sammen med, lærte mig en skide god sætning der ret godt opsummere min holdning til indblanding i andres liv, identitet og handlinger. Tre ord der indkapsler budskabet om at man skal gøre hvad man har lyst til, så længe man ikke begrænser andres mulighed for at gøre det samme. De tre ord er “You Do You”.

Desværre er det virkelig svært at finde folk der deler dette syn på interageren med andre mennesker og det frustrerer mig at SÅ mange har behovet for at latterliggøre de der går en anden vej end normen.

Læs også: “Efter Priden – Ingen Allierede”

Jeg er på ingen måde feminist (hvis vi ser på hvordan feminisme ser ud i dag), men det er oplevelser som ovenstående der får mig til at overveje om jeg i virkeligheden ikke ville have det nemmere sammen med de vrede feminister og LGBT-aktivister. Det ved jeg godt jeg ikke ville, for de mobber bare nogle andre, men hvor skal jeg så gå hen? Hvor er de mennesker der ikke har behov for at være imod nogen. Hvor er de mennesker der virkelig lever efter ordene “You Do You”?

Fra bunden af mit hjerte beder jeg jer – stå ved jeres kærlighed til originalerne og lad være med at råbe af normen i mens. Vi kan sagtens være her allesammen. I 28 år har der været plads til mig og det vil der også være i fremtiden, også selvom jeg giver plads til det heteronormative cis-kønnede samfund.

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage i træningscenteret!