Hvis jeg bliver offer for terror...

Hunger Games – Gallapremiere

Mockingjay part 2

I går, tirsdag, var jeg blevet inviteret i Imperial til gallapremieren på den sidste del af Hunger Games-serien – Mockingjay part 2 – sammen med den altid smukke Nikita Klæstrup.

En aften jeg har glædet mig utrolig meget til. Både fordi jeg har set alle filmene, det var min første gang til en gallapremiere og fordi en aften med Nikita altid er en god aften. Det var det også i går.

Nikita klæstrup Søren Juliussen gallapremiere Mockingjay(Foto: Rumle Skafte)

hunger games mocking jay part 2 imperial

Filmen

Well, hvor skal jeg starte? Hmmm…

Først og fremmest skal man ikke begive sig ind i en biografsal til visningen af den store finale hvis ikke man har set de foregående. Filmen starter hvor den sidste sluttede og herfra er det altså om at holde styr på hvem der er hvem, hvem de holder med, hvem de plejede at holde med og hvad de er blevet udsat for i løbet af historien.

Filmens univers er stadig flot, sproget storslået og skuespillet godt. Hvis du godt kan lide de foregående film, vil du også kunne lide den sidste.

MOCKINGJAY PART 2

Jeg har det altid svært med slutninger og kan ofte udpege steder i filmen hvor man burde have stoppet. Som regel på tidspunkter der er tilpas storslåede og samtidig giver mig plads til at forestille mig det videre forløb. Det er ikke her instruktøren Francis Lawrence har valgt at slutte filmen – på trods af flere storslåede øjeblikke der gav mulighed for netop det.

Det er som om der hele tiden er en historie der skal fortælles. Som om at én historie slutter og så skal vi lige have den ekstra med. Det fungerer fint et par gange, men på et tidspunkt bliver jeg altså køresyg af turen i spændingskurven. Det blev jeg lidt her. Til gengæld efterladen filmen intet åbent og man kan, med god samvittighed, lægge den bag sig.

Overraskelser er altid godt!

Uden at sige for meget, vil jeg tilføje at jeg er kæmpe fan af historier med et twist. Når der sker noget uforudsigeligt og når hovedpersoner bryder løs fra de rammer der ellers har skabt dem. At Katniss (Jennifer Lawrence) gør netop dette er ingen overraskelse, men hun træffer nogle store beslutninger i denne film.

Særligt én beslutning står som både kraftfuld, symbolsk og stærk. For mig definere den hele pointen med filmene.

Hvad med kærligheden?!

Igennem serien har parallellerne til Twilight været til at få øje på. Særligt i forhold til Katniss’ trekantsdrama med Gale (Liam Hemsworth) og Peeta (Josh Hutcherson) bliver der i den sidste film sat fokus på det svære valg.

I Twilight valgte Bella, Edward – men hvem skal Katniss vælge? og får hun overhovedet lov til at vælge? Er du #TeamGale eller #TeamPeeta?

katniss peeta gale

Hvis du endnu ikke har set traileren, kan du se den her: The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 Official Trailer #1

Efter filmen…

Ingen aften uden cocktails. Det er reglen når jeg er ude med Nikita. Derfor tog vi en tur forbi Ruby’s for at runde aftenen af.

rubys cocktails

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis jeg bliver offer for terror...