Vi er alle får!

Tusinder af hjem åbnet!

refugees welcome

Kære læser,

Det er med lettelse i hjertet at jeg skriver dette indlæg. I går meldte mellem 30- og 40.000 mennesker sig til at tage i mod flygtninge og migranter. Det gjorde de til demonstrationen #refugeeswelcome! Samtidig siger en ny undersøgelse at danskerne synes vi skal give opholdstilladelse til flere.

Det er sådan at kommuner i hele landet har store udfordringer med at finde hjem til de mange mennesker der kommer til landet. Man renoverer gamle skoler og plejehjem så de bliver beboelsesklar, man betaler hotelværelser og man skærer i budgetterne på børn og ældre for at få råd til det. Det må være en lettelse for landets byrådsmedlemmer at vide at døren står åben i så mange tusinde hjem. Faktisk har flere åbnet døren end der er kommet mennesker over grænsen. Den havde i nok ikke set komme?!

Der er bloggere her i netværket der skriver om deres deltagelse i demonstrationen og jeg glæder mig til at følge deres fortællinger om oplevelsen med at tage en fremmed familie ind. Det er et sundt civilsamfund der blomstrer her, og det skal i have ros for.

En kammerat har prøvet at bilde mig ind at demonstrationen ikke handler om at deltagerne selv vil tage flygtninge og migranter ind i deres hjem, men at nogle andre skal tage sig af det – det nægter jeg at tro på. Selvfølgelig møder man ikke op med et skilt der siger velkommen, hvis det ikke er til ens eget hjem? Altså, jeg kan jo heller ikke byde mine venner velkommen hos min nabo. Det svarer jo til at give en omgang på sidemandens regning – det er der da ikke nogen der gør? Er der?

Jeg har viftet hans påstand af og glæder mig over at civilsamfundet har trumfet systemet. Det er jeg sikker på gør integrationen nemmere og mere naturlig.

Har du selv meldt dig som værtsfamilie, må du meget gerne skrive. Jeg er meget nysgerrig på hvordan det fungerer.

Rigtig god søndag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi er alle får!