Erfaringer fra valgkampen

Spørgetid med Juliussen

Kære læser,

Jeg oplever at mange er nysgerrige efter at få mere at vide om mig, min politik og mine visioner. Jeg oplever til gengæld også at mange ikke kan lide at spørge.

Derfor åbner jeg kommentarfeltet for spørgsmål, som jeg løbende vil besvare i løbet af den næste uge.

Giv den gas!!

spørgsmål_søren_juliussen

8 kommentarer

 • Sara

  Hej Søren.
  I i LA og samtlige andre borgerlige partier, taler så meget om at skærer i ydelser som førtidspension m.m.
  Hvorfor er det at I mener at vi har valgt at blive syge med vilje?? Der er ikke nogen mennesker som går ned til lægen og siger: Giv mig et par diagnoser så jeg kan slippe for at arbejde! Det har jeg ved gud aldrig nogensinde mødt eller hørt om! Vi som er på førtidspension, havde ikke noget valg og vi valgte altså ikke at blive syge! Sådan som I jo fint fremlægger det. så jeg vil egentligt gerne vide om I har tænkt jer at indfører aflivnings klinikker, for os som er syge? som bare gerne vil leve et nogenlunde værdigt liv, som det nu engang er muligt når man er syg? Eller om vi skal igang med at sparer op til aflivning? For i følge jer og resten af de borgerlige, er vi jo tilsyneladende ikke mennesker men derimod en “byrde” for jer.

  I taler om os, som om vi ikke er rigtige menensker – Men det er vi altså! Vi er mennesker af kød og blod, som ikke selv har valgt at blive syge. Hvorfor skal vi nu straffes yderlige økonomisk for at de absolut rigeste igen, igen skal forgyldes? Og nej handler ikke om at være jaloux, tværtimod! Kommer jeg fra et hjem hvor der også bliver tjent pænt godt. Hvor man med glæde faktisk har betalt sin topskat, så de svage grupper i vores samfund ikke skal betale den skattelettelse.

  Det virker som at I ikke aner det er menneskeliv, i har med at gøre – Rigtige mennesker og ikke bare dukker. som man kan smide væk når man syntes det bliver en byrde.

  UNDSKYLD at jeg blev så syg at jeg skal have hjælp af staten til at leve!
  Undskyld at ejg blev så syg at jeg ikke kan klarer mig selv.
  Undskyld at jeg blev så syg så min arbejdsevne forsvandt
  Undskyld jeg blev en byrde
  Undskyld jeg blev syg – Jeg ikke et valg om at takke nej tak til at være syg
  Undskyld!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Sara,

   Jeg ved simpelthen ikke hvor du har det fra. Det er fuldstændig forkert!

   Liberal Alliance vil IKKE skære i førtidspensionen. Det vil Venstre og Konservative heller ikke.

   Ved du hvad jeg til gengæld gerne vil? Jeg vil rydde op i system-Danmark. Jeg vil sætte mig ned med sygeplejersker, SOSU’er og sagsbehandlere, og finde alle de regler der binder de varme hænder, og så skal vi se hvilke af dem der er nødvendige og hvad der skader mere end det gavner.

   Ved du hvorfor jeg vil det?

   1: Fordi jeg selv er barn af en mor der er på førtidspension og den behandling hun fik på kommunen var fuldstændig uacceptabel. Ikke fordi sagsbehandleren ikke ville hjælpe, men fordi reglerne er så rigide at de ikke kunne finde en boks at komme hende i.

   2: Fordi jeg har oplevet en omsorgssektor hvor skemaer, kontroller og rapporter har stjålet tid fra den borgernære omsorg.

   3: Fordi ingen går på arbejde for at lave fejl, og for hver gang der er blevet begået én, har Christiansborg været hurtige til at lave en regel eller indføre krav der skriger mistillid i hovedet på alle de andre der ikke har begået den.

   Jeg er glad for dit indlæg Sara, for det giver mig mulighed for at skyde den løgn ned, som nogle af mine medkandidater har rejst og optrådt med.

   Med ønsker om en god aften – Søren

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jesper

  Hej Søren. Jeg mødte dig på gaden i går, og er glad for at du forklarede det med bundfradraget. Jeg glemte at spørge dig i forhold til topskat? Jeg er nemlig i tvivl om jeg synes det er fair. Tak. Mvh Jesper

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Jesper,

   Tak for spørgsmålet.

   Jeg vil starte med at vende den om. For er det fair, at blot fordi du har givet den en ekstra skalle, taget en længere uddannelse eller får en lønforhøjelse for mange års tro tjeneste, så skal du beskattes ekstra? Det synes jeg ikke. Jeg synes faktisk det er et meget ærgerligt signal at sende til det arbejdende Danmark.

   Derudover er der det helt faktuelle omkring topskat. Det faktum at topskatten bremser væksten. Det faktum at topskatten er en stopklods for initiativ. At topskatten koster samfundet penge.

   Jeg er ikke økonom, og vil derfor ikke forsøge at gøre mig til ekspert i det vi kender som “dynamiske effekter”, men faktisk viser beregninger at en afskaffelse af topskatten vil gavne samfundet med hele 14 milliarder kroner. Omvendt går vi kun glip af 7 milliarder. Det er derfor samfundsøkonmisk klogt at fjerne den.

   Du kan læse mere her: https://www.liberalalliance.dk/la/fjerntopskatten/

   //Søren

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Migmigmig!!

  Hej Søren.
  Et spørgsmål Ift. Udlicitering af offentlige opgaver.
  I snakker i LA rigtig meget omkring privatisering. Men er det nu også den bedste løsning? Vi har jo set især hjemmeplejen har fejlet ved at underbyde og gå konkurs gang på gang..
  Hvordan kan vi sparer på disse ting, ved at udbyde alt? Jeg mener for hver udlicitering, er der vel også en statsansat, der skal kontrollere kvaliteten og at aftaler overholdes. Så har man jo ikke sparet i det store hele?
  Jeg er generelt enig i jeres politik, men lige med privatisering er jeg delt.

  Pft.
  Andreas

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Andreas,

   Faktisk er privatisering næsten ikke nævnt i vores 2025 plan, som er den vi har fået gennemregnet af finansministeriet og går til valg på.

   Vi mener at vores job på Christiansborg er at arbejde med rammevilkår, og lade løsningerne ude i kommunerne være besluttet lokalt. Det er en anerkendelse af at det der fungerer i Holstebro, ikke nødvendigvis fungerer i Hellerup. Der hvor vi vil sætte ind først og fremmest, er en grundig gennemgang af forbud, påbud og reguleringer fra Christiansborg. Altså, hvad har vi vedtaget i folketinget, som hver dag stjæler tiden fra de varme hænder. F.eks. sygeplejerskerne der selv siger at de bruger langt mere tid end nødvendigt på rapportering. Det kan du læse om her: http://www.dsr.dk/Sygeplejersken/Sider/SY-2009-02-12-1-Dokumentation.aspx

   Når det så er sagt, så er jeg af den holdning at mange opgaver kan varetages ligeså godt af private, som af offentlige. F.eks. har ISS foreslået at overtage de “tekniske” opgaver. Det ville spare samfundet 12 milliarder frem til 2020. Det kan du læse mere om her: http://www.b.dk/nationalt/iss-chef-til-bjarne-corydon-her-er-dine-12-milliarder

   Samtidig er det vigtigt at kommunerne bliver langt bedre til at lave udbudsmateriale. Det tager lidt tid at lære når man ikke er vant til den arbejdsgang, men det er en investering. En investering der kan sikre at vi også har råd til at tage os af de svageste om 50 år.

   Hvis der er noget jeg skal præcisere, så er du mere end velkommen til at skrive igen.

   //Søren

   Læs hele 2025 planen her: https://www.liberalalliance.dk/2025plan/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stålbørstehovedet

  Hej Søren

  Jeg har set dit “motto” “At tage ansvar er en gave” flere steder hvor du bliver eksponeret.
  Dog er jeg ikke helt sikker på hvad du lægger i det, og eftersom jeg kom til at diskutere det med et par venner forleden gik det op for mig at jeg ikke er den eneste der er lidt i tvivl om hvad du helt præcist mener. Kan du ikke prøve at komme med en kort forklaring? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Kære “stålbørstehoved”,

   Mottoet stammer faktisk fra mit eget liv. Det er en anerkendelse af den rejse jeg har været igennem i mine teenageår og 20’ere. Tidligere var jeg bare sur på samfundet og synes at det var alle andres skyld, og dermed også alle andres ansvar at “gøre noget”. Men i løbet af årene begyndte jeg at tage ansvar. For min dagligdag, mit humør og min fremtid. Det har vist sig som den største gave jeg kunne give mig selv. At tage æren når det går godt, og lære af det, når noget går skidt.

   Med min politik vil flere valg være overladt til dig. Hvor lang en skoledag skal dit barn have, vil du give afkald på ‘fritid’ og istedet arbejde ved siden af dine studier og hvad skal dine penge bruges til? Det er et ansvar der ligger på dine skuldre, og det ansvar mener jeg er en kæmpe gave.

   Jeg håber det gav lidt svar på spørgsmålene.

   God søndag.

   //Søren

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Erfaringer fra valgkampen