Hella Joof's 10 bud

F**k jeres kampdag!

Min morgen startede i bilen på vej til arbejde med Radio24syv der talte om Kvindernes Internationale Kampdag. De talte med flere erklærede feminister, der skulle sætte ord på de ting der var vigtige at debattere i dag, d. 8. marts.

Feminisme er ikke neutralt

Hvis der er én ting der kan få mig op i det røde felt, så er det når feminister som Sanne Søndergaard og Rasmus Brygger prøver at overbevise mig om at feminisme handler om lige rettigheder og slet ikke har noget med kvinder at gøre. At feminisme handler ligeså meget om mænd, som det handler om kvinder. Det er en stor fed løgn, og jeg bliver skide sur når folk lyver.

“Femininum
Oprindelse: fra latin (genus) femininum, af femina ‘kvinde'”
– Den danske ordbog

Feminisme er at være fortaler for kvinders rettigheder. Ikke nødvendigvis på bekostning af mænd, det medgiver jeg, men ikke desto mindre er det et fokus på kvinder. Det er der intet galt i, men stå dog ved det.

Grow a pair!

Mit helt store problem i denne kvindekamp er berøringsangsten for de store emner. At man kan få sig selv til, i landsdækkende medier, at sige at den vestlige kvindes oplevelser med hverdagssexisme har samme behov for fokus og debat som kontinuerlig og systematisk undertrykkelse af kvinders basale rettigheder i f.eks. religiøse miljøer. At en eller anden stakkels mands stille kommentar til en flok nazifeminister virkelig skal have samme medietid som Fatimas opvækst med tilbagevendende svadaer om at hun ikke må arbejde, at hun ikke må omgås mænd, at hun ikke må søge mod offentlige danske instanser hvis hun oplever overgreb og at hendes plads er under manden, uanset hvad manden beder om og hvornår.

Helt ærligt, hvad bilder i jer ind? Har i overvejet at den støj i udsender, er med til at sløre den vigtigste kvindekamp?

Desuden er kvinder sejere end mænd

Hvis vi endelig skal tage debatten om kvinder, så synes jeg lige vi skal have denne del med. Kvinder er så meget sejere end mænd. Sådan er det bare!

Jeg har mødt mange mennesker i mit forholdsvis korte liv, men ingen mand er kommet i nærheden af de kvinder jeg har mødt. Kvinder der formår at jonglere arbejdsliv med familieliv, kvinder der ofrer karriere for at søge lykken og roen i deres indre, kvinder der fravælger et liv med børn og konstant skal stå på mål for deres atypiske livsstil og kvinder der er i langt bedre kontakt med deres følelser og værdier end den gennemsnitlige mand nogensinde kommer det.

Jeg forstår ikke behovet for at gøre disse kvinder til ofre. Det er de ikke. De er fucking seje, og de har ikke brug for kvoter for at få et godt job eller en plads i bestyrelsen. De har ikke brug for læserbreve om hverdagssexisme der fortælle dem at de stadig er ofre for et kvindeundertrykkende samfund. De har ikke brug for at du blander dig i deres barsel.

Lad vær med at fortælle dem at mænd ser på dem som andenrangsmennesker, for det gør de ikke. Langt de fleste mænd forguder kvinder. De elsker dem. Uanset om de er hetero- eller homoseksuelle, har kvinden en helt særlig plads i alle mænds hjerter. Om det er biologisk, genetisk eller hvad det er skal jeg ikke kunne udtale mig om, men faktum er at vi alle kigger på kvinderne når samfundets problemer banker på. I de nydanske miljøer og religiøse regimer i mellemøsten er det også kvinderne vi kigger på. Vi ved godt det er dem der skal ændre verden.

Jeg medgiver det er et stort ansvar at lægge på kvinders skuldre, men bare rolig – YOU CAN DO IT!

“In politics, If you want anything said, ask a man. If you want anything done, ask a woman.”
― Margaret Thatcher

Så ja, hvis ikke i har tænkt jer at tage de vigtige emner op til debat, så f*ck jeres kampdag.

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

2 kommentarer

  • LivaGryn

    ingen har nogesinde beskrevet mit forhold til feminisme og kvinder så godt som det her indlæg! Thank you!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hella Joof's 10 bud