Mette Abildgaard (C) elsker fedme-epidemier!

Når du stikker næsen frem…

Må du forvente at få et slag over den..

slag over næsen

Vi kender allesammen udtrykket. Vi har allesammen fået den i hovedet når vi får på puklen for at have sagt en mening højt. Men er det en bæredygtig tilgang til debat og meningsudveksling?

Jantetanter

Personligt synes jeg det er helt fint at en offentlig kommentar bliver mødt af modsvar. Jeg synes også det er fint at bølgerne i debatten går højt når man vælger at komme med yderliggående synspunkter.

Til gengæld synes jeg det er problematisk at vi føler os berettigede til at slå folk over næsen, alene fordi de er synlige. Det være sig gældende i både politik og det almene kendis-land.

Hele bølgen af “jeg må gerne snakke grimt om dig, for du har selv valgt at være en offentlig person” er simpelthen så trættende at være vidne til. Det er sådan en form for jantelovsmentalitet der sparker ind, når vi synes at nogen får lige lovlig meget opmærksomhed. De skal jo ikke tro de er noget. Som Hella Joof kaldte det; I er nogle jantetanter!

Første parket til showet

Det er ingen hemmelighed at jeg er utrolig gode venner med Nikita Klæstrup, og jeg har i den forbindelse været vidne til hele denne bølge fra første parket. Og gud hvor er det dog ulækkert!

Der kan ikke deles en artikel om Nikita uden at halvdelen af kommentarsporet skal handle om hvor ligeglade folk er eller hvor irriterende de synes hun er. Jamen kære venner, så lad dog vær’ med at læs det. Nikita har jo faktisk aldrig gjort nogen noget. Hun mødte op til en fest i en kjole og interessen for hende eksploderede.

Hvordan kan man på nogen måde have antipati mod et menneske der aldrig har trådt nogen over tæerne. Det er sgu da ynkeligt!

Samme historie gælder søde og rare mennesker som f.eks. Danni Sigen, Sy Lee, Gustav og Linse. Mennesker jeg har mødt og haft gode samtaler med. Søde og rare mennesker der lever livet og har det fedt. De arbejder hverken for at indskrænke din frihed eller bestemme hvad du skal gøre i dit liv. Nærmest tværtimod.

Hvis ikke det er janteloven der giver dig lyst til at spytte på dem, så ved jeg ikke hvad det er!

Vi kan godt tåle det

Jeg oplevede personligt en masse af denne slags public shaming under sidste års valgkamp. Jeg var bare en homoseksuel fyr med et skræmmende udseende og alt for pæn hud, som gerne ville bolle bag Netto og hvis eneste funktion var at få Liberal Alliance til at fremstå som menneskelige, med min historie om at vokse op som homoseksuel i provinsen. Ja, mere var jeg ikke og det var åbenbart helt på sin plads at udgyde sine hadefulde kommentarer uden at sætte sig ind i hvad jeg egentlig stod for. Ja, både komikere og kunstnere holdt sig heller ikke tilbage når de skulle kommentere på mine valgplakater og flyers.

Bare rolig, både jeg, mine politiske kollegaer og de kendisser jeg omgås kan godt tåle det. Vi ved godt det er en del af spillet, men ikke desto mindre tror jeg vi er enige om at det er trættende at høre på diverse negative udgydelser.

Kommentér gerne vores udmeldinger og holdninger, men skru ned for hadet for hadets skyld.

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

2 kommentarer

 • Karina

  Godt skrevet. Det må være muligt at udtrykke sin holdning uden samtidig at ønske død og ulykke over den, man er uenig med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Hej Karina,

   Ja, det skulle man mene 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mette Abildgaard (C) elsker fedme-epidemier!