Jeg savner Miami!

Hærværk mod homoseksuelt par – en løgn?

Jeg sidder netop nu og ser DR1-dokumentaren ‘Løgn eller chikane i Mariager’.

Dokumentaren handler om hærværk-sagen mod et lesbisk par i Mariager. En sag der rystede store dele af landet og som fik massiv opmærksomhed i medierne.

mariager sag

Som homoseksuel blev jeg selvfølgelig rystet og det samme gjorde store dele af mit netværk. Artikler blev delt og kommenteret på de sociale medier og der blev sågar stillet en  demonstration på benene i den lille by.

Der var virkelig opbakning til parret!

Jeg har kvalme…

Dokumentaren belyser hele forløbet og præsenterer os for både Tulle Krøyer og den sigtede i sagen, Carsten Anhøj. En mand der kommer i den kirke der blev forbundet med sagen.

Til at starte med er det blot en fortælling og en præsentation om påstand mod påstand, men det bliver efterhånden tydeligt at der er noget der ikke hænger sammen.

mariager sag

Tulle Krøyer har en historik med løgne. Ikke bare små hvide løgne, men løgne om dødsfald, dødelig sygdom og sågar forskellige identiteter. Det er ikke bare påstande, men bliver i programmet bekræftet af Tulle Krøyer selv… og hun viser ingen anger!

“Der sidder mange forsmåede mennesker derude der er blevet løjet for i deres liv. Så jeg tror ikke jeg er alene om at have løjet.”
-Tulle Krøyer

Jeg ved ikke om Tulle Krøyer lyver om sagen og det er heller ikke min opgave at dømme. Jeg ved til gengæld at jeg lige nu har ondt i maven. Kvalme.

Carsten Anhøj har været sigtet i mere end 400 dage – uden andre beviser end Tulle Krøyers identifikation. En identifikation hun også løj om. Hun sagde nemlig at hun ikke anede hvem gerningsmanden var, mens både Facebook-samtaler og E-mails siger noget andet.

Ikke i mit navn, Tulle!

Skulle sandheden være at der slet ikke har fundet chikane sted, er hele historien alene et angreb på den lokale kirke. Et angreb jeg på ingen måde kan bakke op om.

På trods af at pinsekirken ikke anerkender homoseksuelle par som ligeværdige med heteroseksuelle, er der intet der kan retfærdiggøre et sådan angreb. Overhovedet!

Ikke i mit navn, Tulle. Ikke i mit navn!

Peter og ulven!

Jeg er virkelig nervøs for at sager som denne er med til at ødelægge det arbejde flere lægger i at modarbejde homofobi, da ingen har lyst til at være til grin og “hoppe på noget”.

At opdage at vi allesammen, måske, er blevet taget ved næsen bidrager til vores filter. Vores skepsis. Den skal vi selvfølgelig have, men den må ikke gøre os immune overfor historier om den forskelsbehandling der stadig finder sted.

Du kan se dokumentaren her!

mariager sagen

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

2 kommentarer

 • S

  Når det gælder sårbare emner, hvor andre kæmper en daglig kamp for at blive troet på er en løgn ALDRIG okay. Som da hende pigen i Sønderborg løj detaljeret om voldtægt og gjorde det sværere eller umuligt for de andre ofre at stå frem, eller som dem der gør udtryk som depression til et passende begreb for en dårlig dag og kæmper en kamp med deres arbejdsplads for at blive sygemeldt og beholde arbejdet samtidig, eller til syvende og sidst når det gælder ALBGTQ-fællesskabet af folk der måske frygter for at komme ud af skabet på grund af vold og hærværk der ER en meget reel frygt og derfor ikke grund til at ubetydeliggøre med en løgn. Jeg er rystet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren Juliussen

   Spot on.
   Generelt skal vi være påpasselige med at udvande udtryk som sexisme, depression, stress og terror. Det kan hurtigt gøre os immune og miste sin kraft.
   //Søren

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg savner Miami!