Bedste pizza i Nordvest!

Hjemmelavet Glögg!

Julen er lige på trapperne og det er nu vi med god samvittighed kan drikke os halvsnaldrede midt på dagen i selskab med vores gode ven Glögg.

Den lune drik er i flere århundreder blevet serveret som en helsedrik, så jeg vil faktisk kalde det sundt at indtage et glas glögg eller to.

I går havde jeg familien på besøg til 1. søndag i advent med glögg, æbleskiver, julekager og alt til at klippe-klistre. Det var første gang jeg prøvede at lave min egen glögg og hold da op en debut.

Mit eneste problem var at jeg simpelthen havde lavet alt for lidt. Opskriften får du her:

gløgg ingredienser

Ingredienser:

  • 2 flasker god kraftig rødvin.
    Jeg købte en italiensk vin på 13,5% for en halvtredser i Føtex. Spørg eventuelt vinhandleren – de er ret skarpe på kategorien i denne tid.
  • 3 stjerneanis
  • 4 nelliker
  • ½ chili
    Vil du gerne have mere spark i, så smid den hele i.
  • Ingefær
    Smager for en gang skyld ikke kraftigt igennem, så vær ikke nervøs for at komme lidt mere i end hvad du tænker den behøver.
  • 1 kop brun farin
  • En mørk rom
    Jeg brugte plantation, men en billigere udgave kan sagtens gå.
  • Skræl fra 1 økologisk appelsin
  • Rosiner og mandler efter smag

hjemmelavet gløgg

Fremgangsmåde:

  • Læg rosinerne i blød i rom. Gerne dagen før.
  • Start med at komme brun farin i en gryde med lidt vand og bring det i kog. Kog sukkeret til det meste vand er væk og massen begynder at føles karamelliseret.
  • Kom nelliker, stjerneanis, skrællen fra appelsinen, chili og ingefær i gryden og rør rundt.
  • Når sukker og krydderier er blandet godt sammen hælder du de to flaske rødvin i gryden, tilsætter rom-rosiner og mandler og lader det komme op og koge. Herefter skruer du ned på lav varme og lader glöggen stå i et kvarters tid.
    Jeg kan godt li’ en lidt stærkere glögg, så jeg tilsatte lidt af min hjemmelavede julesnaps inden den fik lov at hvile – det kan man gøre som man har lyst.

Voilá!

Hjemmelavet glögg der uden tvivl er et hit hos glögg-elskerne!

hjemmelavet gløgg

Hvis du har gode idéer eller opskrifter jeg skal prøve, så smid en kommentar i kommentarfeltet herunder.

soren juliussen

Her til sidst vil jeg bare ønske jer en helt fantastisk december, og en rigtig glædelig jul!

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

1 kommentar

  • Maj

    Mmmmm det ser godt ud!! Det skal prøves senere på måneden når jeg skal holde julehygge:)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedste pizza i Nordvest!