Haps, haps, haps, nu skal vi ha’ snaps!
Vi er ved at nærme os slutningen af oktober og det betyder at julen er nær og at vi nærmer os fristen for at lave sin egen snaps. De fleste skal trække minimum to måneder og flere har godt af at hvile nogle uger efter filtrering.
Vi har længe talt om at lave vores egen snaps, men har ikke helt kunne tage os sammen. Ved opholdet på Villa Fjordhøj, som jeg skrev om sidst, regnede det med valnødder og mindede os om at vi ikke havde nået at lave den snaps. Valnødderne skal nemlig være helt grønne når man laver valnøddesnaps og her i midten af oktober er nødden begyndt at tørre. Det er den valnød vi kender. Den tørre skal med den spiselige nød indvendig. På træet er valnødder beskyttet af en grøn skal, ligesom den man kender fra kastanjer.
Jeg googlede lidt og fandt frem til kryddersnapsen.dk, hvor der var blevet leget med snaps på de tørrede skaller. Der skulle efter sigende give en mild gyldenbrun snaps. Her er det vigtigt at fjerne “indmaden” da den er ret bitter.
Udover valnøddeskallerne, lavede jeg også en brombærsnaps på resterne af de blåbær jeg plukkede tilbage i slutningen af august. Brombær er mit yndlingsbær og jeg glæder mig helt vildt til at smage resultatet.
Ingen jul uden julesnaps, og jeg gik derfor igang med den sidste af mine tre snapseforsøg. En let krydret appelsinsnaps med nelliker, kardemomme og kanel. Både Føtex og Netto havde udsolgt at kanelstang og den kommer derfor først i idag.
Har du en god idé til en snaps man stadig kan nå, så smid en kommentar herunder.
Husk at du også kan følge mig på instagram, hvor jeg poster billeder af alt fra oplevelser og mad til hunde og mode.
//Søren
MMMMM:) Inviterer i så på julefrokost:D?