En sucker for gode kampagner!

Bøsseluder!

I lang tid har jeg været skånet for tilråb der vedrører min seksualitet – faktisk er det flere år siden nogen har råbt bøsse, homo eller svans efter mig. Senest var da jeg gik i stilletter ned ad Købmagergade, hvilket en flok unge mænd fandt meget provokerende. Ikke at jeg føler trang til at forsvare mit valg af fodtøj, men vil blot tilføje at jeg havde byttet sko med en veninde der havde voldsomt ondt i fødderne. Ja, så gentleman er jeg…. og så går jeg voldsomt flot i stilletter!

I går havde jeg så den udsøgte fornøjelse at besøge en tankstation i Greve, og efter flere års stilhed klingede det flotte ord “BØSSELUDER!” i mine ører. Årsagen kender jeg ikke, men kan kun gætte på at min strikkede poncho/cardigan/kappe var for fashionabel til de unge mænd. Jeg bebrejder dem ikke deres misundelse, men undrer mig over hvordan det nogensinde kan give anledning til at rulle vinduet ned og komme med tilråb.

boesse_luder_poncho

Ligesom sidste gang var afsenderen af budskabet en ung mand i en større gruppe af unge mænd, der til forveksling lignede unge mænd med anden etnisk herkomst end dansk med muslimsk baggrund. Jeg siger ikke at de var det, det er jeg udemærket klar over at jeg ikke må – jeg siger bare at de lignede til forveksling. Det har de fleste der er kommet med tilråb gennem tiden faktisk gjort. Det har fået mig til at tænke.

Jeg gør en dyd ud af at fastholde et liberalt og rummeligt syn på mennesker og bliver derfor ekstra ærgerlig over at blive udfordret på netop det menneskesyn gang på gang. For det bliver jeg jævnligt. Sådan virkelig udfordret. Efter 9 år i København Nordvest, synes jeg at jeg er fuldt berettiget til at udtale mig om emnet.

Jeg bliver nød til at spørge: “Hvorfor ikke emigrere?” (Emigrere; at rejse fra sit hjemland)! Hvad vil du i det liberale demokrati Danmark, hvis de frihedsrettigheder der kendetegner os provokerer dig i en sådan grad at du føler behov for at eje gader og stræder? Hvis du ikke ønsker at dele offentligt rum med en “bøsseluder” som mig eller en “dansk luder” som min veninde, hvorfor så ikke rejse til et land der har love mod netop det?

afgang

Jeg skriver ikke dette indlæg for at gå med på: “Så må de ud”-bølgen, men fordi jeg er oprigtig undrende og faktisk synes det er skide tarveligt overfor de af mine naboer der nyder det frie Danmark. Det Danmark hvor det aldrig er kvindens skyld at hun bliver voldtaget, det Danmark der var først til at tillade registreret partnerskab for par af samme køn og det Danmark der kan rumme både shawarma og bacon på samme menukort.

Nogle har foreslået at årsagen til den manglende emigration er ønsket om at overtage Danmark og presse et værdisæt, kendt fra mellemøsten, ned over danskerne. Andre mener slet ikke at problemet eksisterer. Begge udmeldinger virker, på mig, noget ekstreme og snæversynede. Jeg tror ikke på at flertallet af de danske muslimer ønsker at “overtage” Danmark, men bliver samtidig ekstremt provokeret når jeg hører politikere og debattører tale om integrationproblemerne som noget der slet ikke eksistere. Faktisk tror jeg at sidstnævnte er største årsag til Dansk Folkeparti’s fremgang. Ingen bryder sig om at blive negligeret, og alle søger derhen hvor de føler sig hørt.

Det er altid en balance at italesætte en udfordring i samfundet og det er ekstremt vigtigt at et indspark ikke opildner til had og splittelse, men opfordrer til diskussion og positiv udvikling. På trods af det, finder jeg det altså stærkt kritisabelt at ingen af Inger Støjbergs kritikere kommer med bud på at bryde den horrible udvikling jeg har været vidne til på Nørrebro, i Nordvest og nu også Greve/Ishøj-området. At lukke øjnene og håbe på det bedste er altså ikke et kvalificeret bud.

Så lad mig gentage mit spørgsmål til dig der føler behov for at komme med tilråb mod mig: “Hvorfor rejser du ikke?” og lad mig stille et spørgsmål til Zenia Stampe og hendes hangarounds: “Hvordan bryder vi udviklingen?”

//Søren

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En sucker for gode kampagner!