Jeg er ikke et offer, Johanne!

Livets grønne post-it’s…

Der er intet som en søndag morgen med et smil på læben efter gårsdagens arrangementer. Det giver en følelse af at weekenden har været brugt fornuftigt, og at man kan tage på job i morgen med god samvittighed!

Min lørdag startede faktisk allerede for et par måneder siden, hvor min mand og jeg havde besøg af et vennepar. I løbet af en dejlig middag blev vi enige om at vi skulle markere foråret med skaldyr og champagne. Da vi allesammen har meget i kalenderen blev vi nødsagte til at lægge dagen flere måneder fremme — noget vi først ærgrede  os over,  men som senere stod som en aften vi kunne se frem til. Jeg tror generelt at det er sundt for mennesker at have noget at se frem til, og jeg tror virkelig at noget af det mest ødelæggende for os, er når vi ikke ser noget godt i fremtiden. Derfor gjorde det i sidste ende heller ikke noget at vi skulle vente så længe.

Jeg så engang en film på Youtube, hvor de havde bedt tilfældige mennesker om at skrive noget fra deres fortid og noget de håbede eller regnede med ville ske i deres fremtid. Der var den twist, at alle negative ting skulle skrives på en blå post-it, mens de positive skulle skrives på en grøn. De skulle derefter klistres op på to vægge, en til fortiden og en til fremtiden. Kan i gætte hvordan farverne var fordelt på de to vægge?

Rigtigt! Mens fortidens væg var fyldt med blå post-its, var fremtiden lysende grøn. Et fantastisk forsøg, med et fantastisk resultat. De viser nemlig at vi, på trods af at mindes negative oplevelser stærkere, formår at se fremtiden som noget godt. Det skal vi altså have ros for!

Det bekræfter også min pointe, når jeg siger at vi skal glæde os over de ressourcer vi har til rådighed. For det er nu engang sådan, at langt de fleste af os sagtens kan bedre vores liv. Langt de fleste af os har kræfterne til at skabe en masse justeringer, der i sidste ende vil skabe langt bedre rammer for vores livskvalitet. Men det handler om at tage ansvaret. Det er ikke nok at drømme og håbe — Hvis du vil have grønne post-its, så må du ud af fjerene!

post it

 

Jeg har selv haft perioder hvor jeg synes at det hele virkede liiige uoverskueligt nok, og jeg var faktisk tæt på at opgive at forfølge de drømme jeg har. Men jeg var heldig og havde fundet min mand, der aldrig har været bleg for at minde mig om hvem der har ansvaret for at jeg lykkedes. Selvom det er skidehamrende irriterende at få at vide når man synes at det hele er for meget, så er det det bedste nogen nogensinde har gjort for mig.

…. Hmmm … Egentlig skulle dette indlæg bare handle om Champagne og Skaldyr, og jeg ved ikke altid hvad der sker, når jeg følger min tankestrøm. Det er også ligemeget. Det er ærligt og oprigtigt.

Her får i lidt billeder fra gårsdagens aften:

Madagaskar rejer jomfruhummer rejer grill skalddyr skalddyr laurent-perrier den gule enke champagne rabarber sorbet champagne champagne

1 kommentar

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er ikke et offer, Johanne!