Havde jeg dog bare vidst...

Serving Dumpling Realness

Hej venner,

I går lavede jeg, for første gang, hjemmelavede dumplings med et resultat der ville give Lucy Liu lyst til at opgive sin smukke krop og leve af dem.

Jeg elsker virkelig dumplings og det var virkelig på tide at jeg kom i køkkenet og fik afprøvet de fire opskrifter jeg har gemt gennem tiden. Her får du min opskrift på de lækreste dampede dumplings, der er overraskende lette at lave.

soren-juliussen-dumplings-dim-sum

Det skal du bruge:

Antal: Ca. 30 stk

Dej:

300 g hvedemel
2 dl vand
Salt

Fyld:

300 g svinekød (omkring 15% fedt, ellers bliver de sgu for tørre)
100 g svampe (Shiitake er super asian, men jeg brugte selv champignon)
1 forårsløg, finthakket
100 g revet hvidkål
1 spsk revet ingefær
1 frisk chili, finthakket
2 fed hvidløg, presset
1 spsk sesamfrø
1 spsk soya
1 spsk østersauce
1 spsk fiskesauce (kan erstattes med salt)
Peber

Sådan tilberedes dine dumplings:

1: Dej
Start med at blande mel, vand og salt i en skål og ælt godt. Brug gerne dine hænder og en (ren) bordplade og få vendt den godt igennem i små 10 minutter. Læg dejen tilbage i skålen med et fugtigt viskestykke over, så den ikke bliver tør. Lad den hvile i 20 minutter mens du laver fyldet klar.

2: Fyld
Start med at skære dine svampe i små stykker og steg dem af på en pande (det giver en fed nøddeagtig smag). Kom kødet, de stegte svampe og alle ingredienser til dit fyld i en skål og sørg for at få det godt blandet.

3: Lav dine dumplings
Rul dejen tyndt ud på din (rene) bordplade og stik 30 runde pandekager ud. Alternativt kan du rulle små stykker af dejen til små kugler og massere/rulle dem til en pandekage. Kom en (stor) te-ske fyld på og fold den sammen. Sæt den oprejst på et fad eller en tallerken og fortsæt til du har lavet 30 smukke lommer.

4: Steg og damp
Kom lidt smagsneutral olie på en saute-pande eller en pande med låg og tænd varmen over middel. Når olien er varm, sætter du dine dumplings med et pænt mellemrum oprejst i panden og lader bunden blive gylden. Når bunden har nået en pæn farve hælder du én dl vand i panden og kommer låg på i 4 minutter. Når du tager låget af vil dine dumplings have ændret farve og struktur efter dampen, og de vil være bløde, lækre og cremede i konsistensen.

dumplings med svinekød

Server dine dumplings med soya med sesamfrø, chili-flager eller som de er.

En verden af muligheder

Jeg lavede også nogle med oksekød og chili, men jeg synes klar svinekød er bedst og smager mest autentisk. Mange steder er der også rejer i svinekødet og det vil jeg helt sikkert prøve næste gang.

Du kan finde mere inspiration til dine dumplings her: “Dumplings på Pinterest“, hvor du også kan se at man sagtens kan folde dem langt smukkere end jeg har formået.

LÆS OGSÅ: BLÅMUSLINGER I SPICY TOMAT/HVIDVIN SAUCE

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havde jeg dog bare vidst...