Henrí – En knækket konge!

Da Irma skræmte livet af mig!

“Hurricane Irma” har ramt det centrale Florida efter at have rusket godt op i Florida Keys de sidste par dage. Her bor min onkel og tante, som, på trods af manglende strøm, heldigvis har haft internet og mulighed for at kommunikere med omverdenen. Det er virkelig rart at have sociale medier når naturen raser og du har familie rundt om i den store verden.

Radiotavshed fra min søster

Værre stod det til da min søster og hendes familie, som i øjeblikket er udstationeret på Tortola (Britiske Jomfruøer), i sidste uge blev ramt af orkanen. Øen har i forvejen dårlig forbindelse til omverdenen og det har været en udfordring bare at føre almindelige Skype-opkald. Efter i tirsdags var der absolut ingen kontakt. Overhovedet! Heller ikke fra deres bedste vennepar der er afsted på samme tur.

hurricane irma virgin islands

Onsdag var uvejret stadig over jomfruøerne og heller ikke her hørte vi noget. Efter et døgn med billeder af total ødelæggelse, bliver man nervøs. Virkelig nervøs.

LÆS OGSÅ: KÆRLIGHED – DET ER NOGET PIS

Min søster, svoger og to niecer bor ved havnen og det så ud som om risikoen for et smadret hjem var større end det modsatte. Jeg vidste at de var forberedte, men jeg tror ikke de var helt klar over hvad der ventede dem. Min niece på bare 10 år glædede sig til at lukke sig inde med slik og stearinlys, for hun havde jo aldrig prøvet det før. Det lød nærmest hyggeligt. Derfor var jeg heller ikke forberedt på hvor voldsomt det ville blive. Ja ja, jeg er total naiv.

tortola-hurricane-irma-damage tortola-hurricane-irma-damage tortola-hurricane-irma-damage

Tak Facebook!

Først fredag kom meldingen, fra min far på Facebook til alle der er i forbindelse med familien, at alle var okay! Sikke en lettelse. Mange havde på det tidspunkt skrevet, ringet og lavet opslag hvor de spurgte ind til hele situationen. Jeg havde selv skrevet til min søster, men vidste godt at hun ikke kunne svare og at vi nok skulle få besked – jeg skrev nok mest for at hun skulle se at jeg havde tænkt på dem, når hun endelig fik signal.

DR.dk: Dansk Familie reddet ud af ragnarok med helikopter

I løbet af fredagen gik det stærkt. Netværket omkring vores kære på Tortola tog fat og fik kontakt med firmaet der har ansvaret for deres udstationering. Herfra kørte live-updates i en sms-kæde, som senere blev til en lukket gruppe på Facebook. Jeg tror ikke det var gået op for mig hvor voldsomt det hele var, før jeg så deres venner og bekendte på øen skrive på Facebook om deres evakuering og det store chok de havde været udsat for.

All flights cancelled!

Som om det ikke var nok, blev der udstedt flyveforbud på og omkring øen. Udefra lignede det kaos og billederne af militæret der uddelte vand og forsøgte at skabe overblik, hjalp ikke! Overhovedet ikke.

Heldigvis fik vi opdateringen i går at der var sendt helikoptere (som ikke hører under flyveforbuddet) var blevet sendt ind for at hente familierne og få dem væk. I nat, dansk tid, fik vi opdateringen af evakueringen var gået godt og at min søster, svoger og niece befandt sig på San Juan og var klar til at flyve til Madrid, for derefter at flyve hjem til København. <3 Jeg glæder mig til at se dem og i morgen samles vi hos min mor til mad, kys og kram…. og så er der altså forbud mod at rejse til de her tropiske steder i orkan-sæsonen!

LÆS OGSÅ: SAMMENHOLD VED DEN AMERIKANSKE AMBASSADE!

Til mine venner der lige nu er på ferie i Florida – pas på jer selv. I er ikke helt så udsatte som øboerne, men lad nu være med at tage nogle chancer. Vi vil gerne have jer helskindede hjem!

Vi slutter lige indlægget med et smil. Det bliver vi nødt til. For jeg har en kæmpe knude i maven. Og jeg er ikke den eneste – selv Svampebob evakuerer…

sponge bob evacuate

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Henrí – En knækket konge!