TILLYKKE DANMARK!

Fra ID til IS …

Okay, det lyder værre end det er…  Jeg vil bare lige skrive lidt om en personlighedsanalyse jeg fik foretaget for nylig.

Jeg har tidligere fået lavet samme test i en “light udgave” i forbindelse med mit job som sælger i Telia og det var virkelig spændende at se hvor meget resultatet har ændret sig fra dengang til nu.

Dengang viste analysen at jeg var entusiastisk, fuld af idéer og at jeg mødte verden med initiativ og idérigdom. Jeg slog højt ud på det sjove gule segment, stærkt efterfulgt af det dominante røde segment – det kommer der mere om, om lidt. Den sagde til gengæld også at jeg ikke var særligt god til færdiggøre mine idéer og dårlig til at risikovurdere. Da jeg blev præsenteret resultatet var det med ordene: “Hold nu kæft du har det sjovt”. De ord glemmer jeg aldrig!

Analysemodellen hedder DiSC og viser hvor du ligger i forhold til fire grupper. Dominant, indfluerende, stabil & analytisk. Disse grupper er delt ind i fire farver. Rød, gul, grøn og blå.

Analysen er i store dele henvendt til professionelt brug, men jeg mener faktisk at analysen er brugbar i alle forhold i livet. Kommunikationen med din partner, dine venner og familie. Hvis jeg kendte alle i min omgangskreds’ DISC-profil ville jeg langt nemmere kunne tyde deres handlinger.

DiSC-profil

Først lidt om modellen, værktøjet eller hvad vi skal kalde den:

“Ved hjælp af en DISC test kan individer og grupper identificere adfærdsmæssige forskelle og drage fordel af hinandens styrker. Forskning viser at adfærdsmæssige egenskaber kan deles ind i fire personlighedsstile – Dominant, Influerende, Stabil og Konformitet. Styrken i DISC analysen er at den er enkelt at forstå og anvende, eftersom den identificerer blot fire adfærdsstile, som kobles til fire DISC farver.”

www.discanalyse.dk

Så hvad betyder de forskellige stile?

 

disc-analyse-cirkel

Når du modtager resultatet vil de fire søjler slå forskelligt ud. Vi indeholder allesammen noget fra hvert segment, så de er selvfølgelig alle repræsenteret i analysen. Det interessante er hvad du “peaker” på.

Hvem er jeg?

Som nævnt indeholdte min sidste DiSC-analyse nogle negative punkter i forhold til at føre idéerne ud i livet og risikovurdere før jeg satte gang i et projekt. Det er på mange måder rigtigt og er det stadig til dels. Jeg er uden tvivl blevet bedre til at gennemtænke tingene og leger i langt højere grad djævlens advokat overfor mig selv og mine idéer. Jeg var selvfølgelig spændt på om min nye DiSC analyse gav samme svar.

disc-profil

Som du kan se på ovenstående graf er jeg stadig høj på den gule søjle. Det har jeg altid været og det vil jeg nok altid være. Det er den sociale, inspirerende og overbevisende type. Ingen overraskelse der. Det interessante er at den grønne søjle har overtaget den rødes plads. Jeg er altså blevet mindre dominerende og resultatorienteret og mere tålmodig og demokratisk. Det er jeg faktisk rigtig godt tilfredsmed. Det fortæller noget om min modningsproces de sidste seks år.

Rapporten jeg har modtaget fra Disc Analyse er på 20 sider, så der er en masse detaljer omkring mine reaktionsmønstre, min kommunikation, hvordan jeg træffer beslutninger og ikke mindst hvilken værdi jeg har for det firma jeg arbejder for. Sidsnævnte er guld værd til fremtidige salgsmøder og jobsamtaler. Hvor mange af os kan egentlig beskrive vores egen værdi til en eventuel arbejdsgiver?

En hjælp til dig og folk om omkring dig!

Rapporten indeholder også en række punkter i forhold til hvad der motiverer mig og nyttig information til min chef. Det er sundt at vide hvordan man bliver motiveret og det er en stor hjælp at kunne sætte ord på hvordan man reagerer bedst, både professionelt og privat.

Nogle af punkterne jeg kan tage med mig er følgende:

– Du har en evne til at få støtte for dine nye ideer fra andre uden at være aggressiv
– Du er god til at kommunikere
– Du har evnen til at se det positive i en situation
– Med din optimistiske indstilling får du ofte andre til at føle arbejdsglæde

Til min chef er følgende råd:

– Han/hun skal være i stand til at tale ærligt med dig, også om ting du har klaret mindre godt
– Han/hun skal opbygge et varigt forhold til dig frem for blot at give instrukser og kræve forklaringer
– Han/hun må forstå at for nøje overvågning og detaljerede instrukser får dig til at miste motivationen

Tilpasset adfærd…

Det her er noget af det mest interessante ved rapporten, synes jeg. Din tilpassede adfærd afspejler de ændringer, du føler, du er nødt til at foretage for at passe ind i en given situation, f.eks. arbejdet eller andre sociale arrangementer.

tilpasset adfærd

Som det ses på grafen herover skruer jeg op for det udadvendte, humoristiske og sociale, mens jeg skruer ned for dominans og stabilitet. Det analytiske går også op. Samlet giver det i rapporten intet mindre end 16 linjer omkring min tilpassede adfærd. Her er et uddrag:

“Din høje, indlysende selvopfattelse er kombineret med en ægte interesse for andre menneskers meninger og specielt for deres følelser. Du betragtes ofte som en charmerende person af dine omgivelser. Du er selskabeligt anlagt og varmhjertet, og du værdsætter et positivt forhold til andre.”

Selvom jeg er overrasket over at analysen kan gennemskue mig på den måde, så glæder det mig at blive bekræftet i min egen selvopfattelse. Særligt afsnittet omkring min ægte interesse for andres meninger og følelser.

Derudover viser rapporten af jeg både i min grundlæggende og i min tilpassede personlighed scorer toppoint på positivitet, mens jeg grundlæggende kræver mere ro end jeg gør i tilpassede situationer. Den viser også at jeg generelt har en frygtløs tilgang til tingene. Generelt er der ikke store udslag mellem min grundlæggende personlighed og de tilpassede situationer i forhold til førnævnte punker, og jeg har derfor den fordel at jeg ikke skal bruge særlig meget energi på at tilpasse mig.

Opsumering

De 20 sider indeholder en masse ting jeg godt vidste på forhånd, sådan er det altid med denne type analyser, men den indeholder en masse punkter omkring mig og hvordan jeg opfattes af andre, som jeg ikke har nogen mulighed for at vide.

Jeg er virkelig glad for den nye analyse – måske også fordi jeg lige nu står overfor en ny arbejdssituation med nye chefer, nye kollegaer og ikke mindst nyt ansvarsområde.

Jeg fik analysen lavet hos www.discanalyse.dk og jeg kan varmt anbefale at tage en snak med dem.

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Lyt til min Podcast "Bøssen er ladet med" på Podimo her!
Få Podimo 30 dages gratis via linket her
(Reklamelink)

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TILLYKKE DANMARK!