Svendeprøve bestået!

Ja ja Özlem, men hvad med dig selv?

Ekstra Bladet skriver i dag historien om at Özlem Cekic forlader dansk politik.

özlem forlader politik

“(…)Men desværre er Christiansborg en del af problemet og ikke løsningen. Christiansborg graver grøfterne dybere mellem befolkningsgrupper.” – Özlem Cekic

Jeg er meget enig Özlem. Jeg kan bare ikke tage det seriøst når det kommer fra dig. Både du og dine venner på venstrefløjen er mestre i at fremstille politiske modstandere som onde, kolde og kyniske mennesker og bruger enhver lejlighed til at tillægge andre mennesker motiver de slet ikke har.

Din, og dine kammeraters, retorik omhandler i højere grad stigmatisering af befolkningsgrupper med anden holdning end jeres, end reel stillingtagen til forslag og udspil. Vi har set det gang på gang.

Stigmatisering er din mærkesag

For ikke særlig længe siden stod du som hovedtaler til humanistisk konfirmation og kaldte de unge for “Fremtidens håb”. Du talte om frihedskæmpere i Tyrkiet i 70’erne, frihedskæmpere i 40’erne og om at det altid var de unge der stod bag oprør og opgør. Det var meget fint altsammen og jeg tilgav et øjeblik at der stod en politiker som hovedtaler i det forum. Det var kun lige indtil du begyndte at tale om det opgør de unge står overfor i Danmark. Et opgør med den højre-nationalisme der havde spredt sig, som du sagde. Ja du må meget undskylde, men det er noget af et mærkat at sætte på ryggen af alle de mennesker der udviser nervøsitet for fremtiden for deres fædreland, deres samfund og deres kultur. Jeg er også uenig i mange af deres udsagn, men stigmatisering holder jeg mig fra. Alle har deres egen historie og bevæggrunde for at stemme eller udtrykke sig som de gør.

Du stod foran en stor flok unge mennesker, deres familier og deres venner og sammenlignede en hel befolkninsgruppe med noget der ligner nazisterne i 30’erne. Hvis det ikke var at grave en grøft dybere, så ved jeg ikke hvad det var.

Har du nogensinde overvejet at slå lyttelapperne ud og bruge din ‘dialog-kaffe’ til andet end at nedbryde andres fordomme om dig?

De rige svin!

Også i forhold til befolkningsgrupper med forskellig økonomi har du og dine venner stået i spidsen for et korstog mod andre end jeres egne vælgere. I har formået at male et billede af at vi i blå blok synes at alle udenfor arbejdsmarkedet er dovne og at ingen på førtidspension egentlig har fortjent det, på trods af at i aldrig har hørt dette udsagn som baggrund for et udspil eller forslag.

I har på venstrefløjen konsekvent sat rige og fattige op mod hinanden, mens vi på højrefløjen har talt om økonomisk vækst som det stærkeste middel til at hjælpe udsatte. Vi har nægtet at anerkende store grupper i samfundet som svage og vi fastholder at en masse af de mennesker udenfor arbejdsmarkedet er ofre for et system der fastholder dem i deres situation. Det er jo netop fordi vi har troen på at alle mennesker er i stand til, i højere eller mindre grad, at bidrage.

Vi anerkender at der er nogle mennesker hvis situation er så dårlig at de har brug for en hjælpende hånd og netop derfor har du aldrig hørt forslag om at nedlægge det sociale sikkerhedsnet. Vi er uenige om hvor langt det skal strække sig, bevares, men det er på en eller anden måde lykkedes os at kommunikere vores budskab uden at skabe falske modsætninger.

Det kan meget vel være at du tolker forskellige udmeldinger fra blå blok som værende højre-nationalistiske, kolde og kyniske, men det er det ikke nødvendigvis. Overhovedet. Det tror jeg faktisk godt du ved. Det har du bare lige glemt at kommunikere videre.

Fortæl det til dine venner

Jeg synes det er fint at du nu erkender at Christiansborg bærer en stor del af skylden når det kommer til at splitte befolkningsgrupper og jeg håber inderligt du vil kigge indad og tage en snak med dine egne politiske venner. Ingen vinder ved en splittet nation.

Med ønsket om en god sommerdag,

Søren

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svendeprøve bestået!