Hvad bruger du din energi på, klynkemås?

Danmark er skønt!

frost

Hvis jeg skal pege på én ting der tager glæde fra mig, så må det være en gennemsnitlig dag i mit Facebook-feed.

Som politisk aktiv ser jeg langt flere opdateringer om hvor dumme folk er, hvor lidt de forstår, hvor meget folk skammer sig og hvor meget lort der foregår i verden. Derudover bliver man, som politisk interesseret, afhænger af at være opdateret med de seneste nyheder. Derfor kører radioen eller TV’et som regel på en kanal der gentager dagens store historie – igen og igen. Sjovt nok er dagens store historie sjældent positiv.

Jeg blev opmærksom på ovenstående omkring jul og valgte at 2016 skulle være anderledes. Det holdt omkring en måned og hurtigt var jeg tilbage i debatter om stort og småt.

Mere end politik og København

Én af de ting jeg dog har holdt fast i, er at se udover de politiske budskaber og hovedstadssnobberi. Derfor har jeg f.eks. valgt at køre ad landeveje på arbejde, fremfor hovedvejen, stadig med min Cafe Latté i hånden, men alligevel. Det kan virke åndsvagt når man har 30 km på job, men det er virkelig godt for mig.

På min vej til job har jeg de seneste måneder set naturen – markerne, søerne og skovene – ændrer sig i takt med forårets kommen. Når jeg kører her virker radikale imamer, skam over Danmark og frygten for at det skal gå ad helvedes til langt væk, og det er istedet erstattet af 22 svaner på en mark der strækker sine vinger og gør klar til at drage mod den nærliggende sø, hvor jeg ser dem når jeg kører hjem. Det er ren terapi.

dansk mark dansk mark dansk mark

Udvid din horisont

Det kan virke som et banalt budskab, og langt de fleste synes nok de har set det meste, men jeg vil virkelig opfordre dig til at tage en tur ud for voldene eller en tur indenfor.

Budskabet gælder nemlig for alle. Det er sundt at komme en tur til hovedstaden og se hvordan virkeligheden ser ud her, ligesom det er sundt for storbyens indbyggere at komme en tur udenfor.

Måske vil turen give dig forståelse for forskellen mellem patriotisme & racisme og naivitet & tolerance. Man kunne håbe.

Nu er det påske og jeg kan ikke komme i tanke om et bedre tidspunkt til at køre en tur ud og opleve det danske land. Det er faktisk ualmindeligt smukt!

 

//Søren

P.s. Du ser godt ud i dag!

Følg mig på Instagram og Facebook

ole henriksen

Følg mig på Snapchat

søren juliussen snapchat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad bruger du din energi på, klynkemås?