Bland dig!

Børnefødselsdagsordførerens sejr!

simon_emil_ammitzbøll

Ved Folketingets åbning i oktober 2011 debuterede Simon Emil Ammitzbøll som “Børnefødselsdagsordfører” for Liberal Alliance. Emnet var de afgiftstigninger den netop tiltrådte S-R-SF-regering havde planlagt for danskerne i de kommende 4 år.

Ikke mindre end 5 milliarder skulle indkasseres og det fik den karismatiske ordfører til at spørge om følgende:

“Bliver pølserne dyrere? Bliver kagen dyrere? Bliver sodavandene dyrere?”

Se klippet her:

 

Sejr!

Selvom der blev gnækket og fnist da Anders Breinholt og Huxi Bach tog Simon Emil under kærlig behandling i Natholdet og her gav ham titlen som “Børnefødselsdagsordfører”, er det altså vigtigt at huske på at Simon Emil er gået derfra som sejrsherre. En sejr han slet ikke har fået nok ros for.

For hvad skete der med V-K’s fedtafgift, S-R-SF’s sukkerafgift og sodavandsafgiften? Ja, de blev skrottet. Roligt, men sikkert, opstod der enighed i en stor del af folketinget om at afgifter hæmmer væksten. En enighed der ellers er svær at få øje på i diverse debatter om Danmarks økonomiske fremtid. Afgiftslettelserne var en del af vækstpakkerne, og vi kommer vel ikke nærmere en indrømmelse om afgifters rolle for samfundet end det?

Disse afgiftsnedsættelser var, og er, selvfølgelig overhovedet ikke nok i det store billede, men jeg synes det er vigtigt at runde emnerne af. Ja, det er en gammel sag det her, men ikke desto mindre er det altså Børnefødselsdagsordføreren’s første sejr – det skal fejres med pølser og sodavand.

børnefødselsdag

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bland dig!