Geranium - mere end bare mad!

Bendixen, BNP og Hykleri

Åh ja, endnu en uge er gået og endnu en politiker er kommet i vælten. Denne gang har vores folkevalgte ikke misbrugt embede, skattekroner eller autoritet, men derimod svaret på et spørgsmål hun ikke kendte svaret på og udstillet manglende viden om et helt andet emne. Dumt? Ja. Pinligt? Ja. Syndigt? Nej.

Hovedpersonen denne gang er Dansk Folkeparti’s Pernille Bendixen, der i et radiointerview roder sig ud i en tågesnak om at BNP er for højt og at det er der der skal tages penge fra til at yde yderligere hjælp til flygtninge i nærområderne.

Pernille Bendixen ved tydeligvis ikke hvad der er op og ned i flygtningepolitikken og hun ved tydeligvis heller ikke helt hvad det der brutto national produkt er. Skræmmende for en folkevalgt? Ikke rigtigt.

Get over it!

Og hvorfor synes jeg så ikke det er skræmmende? Det skal jeg fortælle jer.

For det første er det de færreste der kan fortælle hvad BNP i virkeligheden er, og selv de der kan medgiver at det er en svær størrelse. Det er blevet nævnt mange gange i valgkampen, og hvis man ikke har interesse for hvad vores nye statsminister mente med at sænke vores ulandsbistand til 0,7% af BNI, som anbefalet af FN, så er det altså helt forståeligt at man roder rundt i de økonomiske begreber.

For det andet gik Pernille Bendixen til valg på følgende tre mærkesager: højere voldsstraffe, mindre magt til EU og en motorcrossbane til Fyn. Hverken asylregler, ulandsbistand eller økonomi var en del af hendes valgkamp og ingen stemte på hende fordi de forventede en vismand på tinge.

For det tredje er Pernille Bendixen helt ny på Christiansborg og kommer fra en virkelighed som dagplejemor. Netop derfor er hun blevet ordfører på børneområdet – fordi det er et emne hun ved noget om.

Eyes on the ball!

Jeg synes faktisk at hele denne sag er ret interessant. Ikke fordi Pernille Bendixen trådte i spinaten, men fordi vi, igen, lader håbløse jounalister komme afsted med at være skadelige for demokratiet.

Ja, det sagde jeg. Skadelige.

Denne sag var aldrig kommet frem, havde journalisten ikke ringet til en ordfører på børneområdet i et spørgsmål om flygtninge og økonomi. Hvorfor overhovedet lave det opkald? Jeg forstår det ikke, og jeg synes IKKE det er i orden.

Catch me if you can!

Når min frifindelse af Pernille Bendixen og dom over Radio24syv er afsagt, er det vigtigt at tilføje at jeg slet ikke forstår hvordan Dansk Folkeparti kan lade det ske.

Jeg kan kun fortælle om livet som kandidat for Liberal Alliance og lad mig være meget klar i spyttet når jeg siger at man skulle være mere end almindelig uintelligent for at ende i den suppedas. Jeg kan ikke tælle de gange vi fik besked på at kontakte en ordfører eller presseafdelingen hvis nogle spurgte om os noget vi var i tvivl om, og lad mig tilføje at det ikke var et venligt råd – det var en direkte ordre. Både for vores og partiets skyld.

Personligt er jeg glad for den klare tale og ringede ofte til Simon Emil Ammitzbøll eller vores pressechef Katrine Hertz Mortensen, som altid var klar til at svare. Det sikrede mig at ingen kunne fange mig i spørgsmål jeg ikke anede noget om. Sad jeg til en debat og fik et spørgsmål jeg ikke vidste noget om var mit svar: “Det ved jeg ikke noget om, men du kan enten kontakte vores ordfører eller komme hen bagefter og fortælle mig mere, så undersøger jeg det for dig”.

Catch me if you can

… og lige en sidste ting…

Kære Camilla Brejner Schwalbe,

Du er repræsentant for Socialdemokraterne. Et såkaldt “arbejderparti”. At du tillader dig at nedgøre en nyvalgt dagplejemor der er kommet i folketinget for at fokusere på noget hun ved noget om, børnene, er ikke bare forkert, det er direkte kvalmt. Hvad bilder du dig egentlig ind?

To ting:
1.: At kalde det et stort problem at en folkevalgt ikke ved hvad BNP er, er jo bare dumt, Camilla. Det er det da overhovedet ikke. Ikke når hun skal beskæftige sig med politik på børneområdet.
2.: At Socialdemokrater nu begynder at hæve pegefingre over manglende akademiske kundskaber er så forkert at jeg nærmest ikke kan være i mig selv.

Sidst men ikke mindst, så finder jeg det ikke nær så skræmmende at Pernille ikke ved hvad BNP er, som at du og dine med-socialister tror på gratis ting.

shady bitch

//Søren

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Geranium - mere end bare mad!