Det er farligt med sovs!

10 gode råd til en dyrevenlig ferie

Kære læser!

Det her indlæg handler ikke om mig og mit liv, men til gengæld om en af mine hjertesager. Dyrene!

Jeg er stolt medlem af World Animal Protection på 10. år, og hvert år får jeg en påmindelse om at være en dyrevenlig turist. Den opfordring giver jeg hermed videre med disse 10 gode råd.

Du kan læse meget mere på: Vilde dyr lider på mange feriesteder

10 gode råd til en dyrevenlig ferie

tiger lidelser

1. Oplev vilde dyr i naturen

Hvis du gerne vil opleve vilde dyr, anbefaler vi, at du gør det i naturen på dyrenes præmisser. I naturområder og nationalparker på land eller i vand er der ofte gode muligheder for at se dyrene i deres naturlige omgivelser. Hvis man vælger en bæredygtig og ansvarlig udbyder, kan man være med til at støtte beskyttelsen af vilde dyr i naturen.

2. Se ikke vilde dyr optræde

Køb ikke billet til delfinarier eller andre attraktioner, hvor vilde dyr optræder. Vær opmærksom på, at der kan være underholdning med vilde dyr inkluderet i arrangerede udflugter. Spørg, før du køber.

3. Betal ikke for at se dyremishandling

Køb ikke billet til underholdning, hvor dyr udsættes for smerte eller stress. Det gælder ikke kun arrangementer med vilde dyr, men blandt andet også tyrefægtning, hane- og hundekampe.

4. Betal aldrig for at få taget billeder med vilde dyr

Mange vilde dyr i fangenskab er blevet fjernet fra naturen, og deres mødre er ofte blevet dræbt under tilfangetagelsen. Ofte får dyrene fjernet tænder og bliver bedøvet, så de nemmere kan omgås mennesker.

5. Overvej det grundigt, før du besøger zoologiske haver

I mange zoologiske haver verden over prioriteres dyrenes behov i alt for lav grad. De lever for eksempel i for små bure med for dårlige muligheder for at følge deres naturlige adfærd, og de betalende gæster kan komme alt for tæt på dyrene til, hvad der er behageligt for dyrene. Zoologiske haver med en seriøs interesse i artsbevaring bør have dyrevenlige avlsprogrammer med henblik på at bevare dyrearterne.

6. Rid ikke på vilde dyr

Vilde dyr, som f.eks. elefanter, bliver indfanget i naturen for at kunne bruges som ridedyr for turister. Før de rider eller lærer tricks, bliver elefanter mentalt ”knækket” under store fysiske og psykiske lidelser. De er typisk lænket det meste af dagen og får ikke den pleje, elefanter skal have.

7. Undersøg ride- og trækdyrenes forhold

Hvis du vil på ridetur på dromedar eller hest eller på tur i en trækvogn, så undersøg først, hvordan dyrene har det. Som minimum bør de have mulighed for at stå i skyggen, drikke vand og få hvile.

8. Køb ikke souvenirs fra vilde dyr

Souvenirs, der stammer fra vilde dyr, er for eksempel pels, elfenben og tænder. Dyrene er måske truede, eller de kan være opdrættet under mangelfulde forhold.

9. Undgå mad fra mishandlede eller truede dyr

Undgå madvarer fra dyr, der er blevet slagtet på inhuman vis – for eksempel foie gras fra tvangsfodrede gæs, hajfinnesuppe eller ’bushmeat’.

10. Klag lokalt

Hvis du overværer mishandling af dyr på en rejse, er det en god ide at optage eller fotografere, hvad du ser. Fotografier og videooptagelser er uvurderlige beviser, men betal aldrig andre for at lave optagelserne. Samtidig er det vigtigt, at du protesterer lokalt. Informér dit rejsebureau, dit hotel, det lokale turistkontor eller evt. en dyreværnsorganisation.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad mener du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er farligt med sovs!